Home
Nieuws
Woord v.d. Pastoor
Priester Penne
Opname in de kerk
Dopen
Communie
Vormsel
Huwelijk
Jubilea
Uitvaart
Boete & verzoening
Ziek zijn
Maria
Links
Contactinformatie

Priester Penne

U bent bezoeker 402421 .

Woord van de Pastoor

Geloven maakt sterk

Als je als priester komt bij parochianen die zware tegenslagen in het leven kennen of die strijden tegen een ziekte dan probeer je hen toch te bemoedigen en het positieve te leren zien. Dat is niet altijd gemakkelijk want het is dikwijls heel moeilijk om toch nog de sterretjes aan de donkere hemel te zien. Een bekende van mij die ook in een donkere periode van het leven zit, wees mij op een nieuwe Hollywoodfilm. De film Soul Surfer brengt het verhaal van Bethany Hamilton uit Hawaii. Zie: http://freeze.be/2011/02/11/soul-surfer-brengt-inspirerend-verhaal-van-bethany-hamilton/

Waarover gaat het verhaal ? Bethany Hamilton was op dertienjarige leeftijd de jongste profsurfer ooit. Tot het noodlot toesloeg. Op 31 oktober 2003 was er voor de kust van het Hawaii-eiland Kauai een nationaal kampioenschap surfen. Tijdens dat kampioenschap werd Bethany aangevallen door een tijgerhaai. Die tijgerhaai beet haar linkerarm af. Toch ging ze niet bij de pakken neerzitten. Vanuit haar geloof vond ze de kracht om door te gaan. Resultaat was dat ze twee maanden na het ongeluk weer op de surfplank stond, ze behaalde de vijfde plaats bij de nationale kampioenschappen en ze werd opgenomen in het surfteam van de VS. Bethany behoorde weer tot de beste surfers in de Verenigde Staten.

Toen ik dit verhaal hoorde, moest ik denken aan wat er geschreven staat in het zeventiende hoofdstuk van het Lucasevangelie, verzen vijf en zes: “Toen zeiden de apostelen tegen de Heer: ‘Geef ons meer geloof!’ De Heer zei: ‘Als jullie geloof hadden als een mosterdzaadje, zouden jullie tegen die moerbeiboom zeggen: “Trek je wortels uit de grond en plant jezelf in de zee!” en hij zou jullie gehoorzamen”. Geloven maakt sterk. Geloven dat je er nooit alleen voor staat maar dat de Heer altijd bij je is en dat Hij ons elk moment van het leven toefluistert dat Hij een plan met ons heeft, dat laat mensen verder gaan. Soms kun je op een punt in je leven komen dat het allemaal zinloos lijkt, dat alle dromen kapotgeslagen zijn, dat je denkt dat er geen toekomst meer is. En ook dan vertrouwen dat de Heer een toekomst voor ons heeft en dat het niet allemaal zinloos is. Waar een deur zich sluit, daar opent zich een venster. Het voorbeeld van die Bethany Hamilton kan ons daar in sterken. Veel mensen uit haar omgeving zullen ook wel gedacht hebben dat het over en uit was toen die haai haar arm afbeet, dat ze voor het sportgebeuren helemaal verloren was. Ook wanneer er een stuk van onszelf door een of andere gebeurtenis weg blijkt te zijn, is het leven nog steeds de moeite waard.

Vanuit haar geloof ging die jonge vrouw verder en is nu een voorbeeld voor velen hoe het kan na een wel heel donkere periode. Ook wij worden geroepen om naar de mensen om ons heen te getuigen hoe sterk de vriendschap met de Levende Heer ons kan maken. Hoe doe ik het concreet ?

Gods Zegen, uw priester en pastoor A. Penne.


Foto’s Transeunte Diakenwijding Den Bosch: http://www.sint-janscentrum.nl/?p=newsitem&id=126&t=Fotos+diakenwijding+Patrick+Kuis
Foto’s Vormsel Weebosch: http://www.schooljournals.net/weebosch/index.php?action[]=IArticleShow::showArticle('24327')