Home
Nieuws
Woord v.d. Pastoor
Priester Penne
Opname in de kerk
Dopen
Communie
Vormsel
Huwelijk
Jubilea
Uitvaart
Boete & verzoening
Ziek zijn
Maria
Links
Contactinformatie

Priester Penne

U bent bezoeker 402421 .

Woord van de Pastoor

Paasgedachten

Als tiener ging ik met vrienden naar de films van Rambo en Rocky kijken. De Amerikaanse acteur Sylvester Stallone sprak tot de verbeelding, de sterke man bij uitstek, bijzonder stoer en erg kort van stof. De herinneringen aan Rambo en Rocky zitten heel ver weg tot ik vorige week een interview met Stallone las. Stallone vertelde vorige week in een bijzonder openhartig gesprek met ‘The National Catholic Reporter’ dat hij wel katholiek werd opgevoed, maar dat geloof later, ook door de roem en het succes, grondig ging verwaarlozen. “Maar de jaren negentig betekenden een ommekeer, omdat mijn dochtertje toen ziek werd geboren. Toen besefte ik dat ik echt iemand nodig heb en ik leerde dingen aan God en zijn almacht en vergevingsgezindheid toe te vertrouwen.”
Beetje bij beetje ging Stallone ook terug naar de kerk en vandaag beschouwt hij zich als een trouwe katholiek. Hij kondigde eerder al aan dat hij coproducent en regisseur wordt voor een vierde Rambo-film, waarin hij ook net als de vorige keren de hoofdrol van John Rambo zal spelen. Rambo heeft daarin de moeilijke opdracht om een groep christenen tot in een erg vijandig gebied te brengen, zodat ze daar het woord van God en geneesmiddelen kunnen brengen. “Te midden van de ongelofelijke gebeurtenissen raakt hij ook beïnvloed door hun geloof.”
Aan dat interview moest ik denken in deze dagen voor Pasen. In de komende dagen gaan we het lijden, sterven en verrijzen van Jezus herdenken. Het is niet zomaar een herdenken van enkele belangrijke gebeurtenissen. Het is de kern van ons geloof. Door het lijden, sterven en verrijzen van Jezus Christus zijn we verlost, heeft de dood niet meer het laatste woord, kunnen we in de Hemel komen, is er vriendschap tussen God en mens mogelijk. Dat geloven maakt een mens sterk ! Je kunt een gespierd lichaam hebben, heel veel menselijke kracht hebben en je kunt heel populair zijn maar wat ben je daarmee als je geraakt wordt in je levenskern ? Ik denk dat Sylvester Stallone dat in dat interview heeft proberen duidelijk maken. Hij had zijn kracht, zijn roem en succes en daarmee ook veel geld maar toen kwam dat zieke dochtertje. Dan leert zo iemand dat alle roem en succes betrekkelijk is en dat je meer hebt aan een andere Rijkdom: God, die van je houdt, je nooit in de steek laat, je leven wil geven over alle grenzen heen.
Mijn vurige Paaswens is dat elk mag ervaren wat Sylvester Stallone heeft ervaren. Laten we deelnemen aan de plechtigheden van de Goede Week. In al onze parochies zullen de Goede Weekdiensten gevierd worden. (voor een overzicht van de vieringen zie www.rk-bergeijk.nl ) Laten we de Heer vergezellen in Zijn Lijden, Sterven en Verrijzen en zo echte paasmensen worden !
Voor u allen een Zalig Paasfeest !
Uw priester en pastoor A. Penne.

Dood kindje
Aanstaande vrijdag, Goede Vrijdag, neem ik met de parochiegemeenschap van Luyksgestel afscheid van een kindje van 6 jaar. Ik beveel dit kindje en de ouders aan in uw gebeden.
Meer info: www.hofmeester.info/br.html