Home
Woord v.d. Pastoor
Priester Penne
Opname in de kerk
Dopen
Communie
Vormsel
Huwelijk
Jubilea
Uitvaart
Boete & verzoening
Ziek zijn
Maria
Links
Contactinformatie

Priester Penne

U bent bezoeker 402514 .

Nieuws > Mgr. Leonard komt naar Tollembeek

Ieder jaar is er in elk Vlaams bisdom een viering voor en met al wie een kindje verloor tijdens de zwangerschap. Heel wat kinderen sterven tijdens de zwangerschap: een miskraam, een hartje wat stopt met kloppen, een abortus. Die kinderen zijn voor ons niet verloren, we geloven dat ze geborgen zijn in Gods Hand.


 


Dit jaar zal de viering voor het aartsbisdom Mechelen-Brussel plaats vinden in de Sint-Martinuskerk te Tollembeek op donderdag 21 maart 2013 om 20 uur. Mgr. Léonard zal voorgaan in deze viering. Noteer deze datum alvast in uw agenda. Deze viering is niet enkel bedoeld voor de ouders van een overleden kindje maar ook voor al wie van dichtbij of verderaf op de hoogte was van het bestaan van dit kind.


 


Deze vieringen worden georganiseerd door www.levensadem.be en zij kondigen deze vieringen aan als: "Word je van dichtbij of verderaf geconfronteerd met het verlies van een kindje vóór de geboorte, of wil je aansluiten bij ons gebed: je bent welkom. Je aanwezigheid is een teken van geloof dat geen enkel leven verloren gaat en dat mensen steeds nieuwe kansen krijgen. Een teken van solidariteit met al wie een kindje verloor nog vóór het kon geboren worden."


Levensadem organiseert regelmatig eucharistievieringen voor wie een kindje verloor tijdens de zwangerschap. Het motto is "Geboren in de Eeuwigheid". Ze komen tegemoet aan de spirituele nood van mensen die van ver of dichtbij met dit gebeuren geconfronteerd worden. Het zijn innige en genadevolle momenten. Mensen worden er geraakt en getroost. Iedereen is welkom. Zie ook: http://www.levensadem.be/downloads/artikel_euch.pdf