Home
Woord v.d. Pastoor
Priester Penne
Opname in de kerk
Dopen
Communie
Vormsel
Huwelijk
Jubilea
Uitvaart
Boete & verzoening
Ziek zijn
Maria
Links
Contactinformatie

Priester Penne

U bent bezoeker 122620.

Nieuws > Parochienieuws Galmaarden

LITURGISCHE VIERINGEN


 


Zaterdag 3 oktober


17.30 u. Jgt. Anna Somers en echtgenoot Walter Driscart, Maria Somers en familie


 


Zondag 4 oktober


13.00 u. Doopsel van Skye Monsaert


 


Maandag 5 oktober


10.00 u. Zielenmis voor de overleden parochianen t.g.v. de kermis


 


Dinsdag 6 oktober


9.00 u. Mis ter ere van de H.Familie uit dankbaarheid


10.00 u. Aanbidding


 


Vrijdag 9 oktober


9.00 u. Mis voor overledenen


 


Zaterdag 10 oktober


17.30 u. Jgt. Oliva Thienpont en echtgenoot René Salens en voor bijzondere intentie


16.00 u. Gebedsviering voor de familie Faidherbe-Demol


 


Zondag 11 oktober


14.00 u. Doopsel van Noor Desmet


 


Dinsdag 13 oktober


9.00 u. Mis voor Alfonsine De Rouck en familie


20.00 u. Aanbidding


 


Donderdag 15 oktober


14.00 u. Ziekenzalving


 


Vrijdag 16 oktober


9.00 u. Mis voor overledenen


 


Zaterdag 17 oktober


17.30 u. Jgt. Annita Deneyer


Jgt. Petrus Van Geyte en echtgenote Paula Delignie en Hector De Caluwé


 


Dinsdag 20 oktober


9.00 u. Mis voor overledenen


20.00 u. Aanbidding


 


PAROCHIENIEUWS


 


BIJ ONS GEDOOPT


Op zondag 2 augustus 2015 werd in onze Sint-Pauluskapel door Pastoor Penne gedoopt: Lenke Collyns dochter van Tom Collyns en Tamara Van Denhouwe. Peter en meter zijn Noël Collyns en Anne De Wilde. Gods Zegen voor dit gezin.


Op zondag 9 augustus 2015 is in onze Sint-Pauluskapel door Pastoor Penne gedoopt: Vince Geerts zoon van Giovanni Geerts en Stephanie Fostier, Bruinsbroekstraat 22A. Peter en meter zijn David Fostier en Liesbeth Geerts. Gods Zegen voor dit gezin.


Op zaterdag 8 augustus 2015 werd in onze Sint-Pauluskapel door Pastoor Penne gedoopt: Finn Van Der Perre zoon van Bart Van Der Perre en Elke Mertens. Peters zijn Eric Van Der Perre en Hugo Mertens. Gods Zegen voor dit gezin.


Op het Hoogfeest van Maria Tenhemelopneming, op 15 augustus 2015, werd in onze Sint-Pauluskapel door Pastoor Penne gedoopt: Imoh Schurmans zoon van Dimitri Schurmans en Jessica Steiner, Nieuwstraat 42. Peter en meter zijn Mike De Silva Valdebenito en Josiane Kaesemans. Gods Zegen voor dit gezin.


Op zondag 16 augustus 2015 werden in onze Sint-Pauluskapel door Pastoor Penne gedoopt: Jenna en Jill Buyens dochters van Kim Buyens en Sarah Vergalle, Watermolenstraat 38. Peter en meter van Jenna zijn Hendrik Buyens en Linda Bulté. Peter en meter van Jill zijn André Vergalle en Klaartje Buyens. Gods Zegen voor dit gezin.


Op zaterdag 22 augustus 2015 werden in onze Sint-Pauluskapel door Pastoor Penne gedoopt: Féline en Juliette Bracke tweeling van Alex Bracke en Nathalie Borremans, Bergstraat 24. Peter en meter van Féline zijn Christof Jans en Vanessa Borremans. Peter en meter van Juliette zijn Jürgen De Beys en Kelly Bracke. Gods Zegen voor dit gezin.


Op zondag 23 augustus 2015 werden in onze Sint-Pauluskapel door Pastoor Penne gedoopt: Alexander en Matthias Meganck kinderen van Bart Meganck en Karen Haegeman. Peter en meter van Alexander zijn Roland Meganck en Marleen Verstichelen. Peter en meter van Matthias zijn Noël Haegeman en Rita Corijn. Gods Zegen voor dit gezin.


Op zondag 6 september 2015 werd in onze Sint-Pauluskapel gedoopt door Pastoor Penne: Mathis Van den Abeele zoon van Pieter Van den Abeele en Nathalie Bally, Wilderstraat 27. Peter en meter zijn Sven Bally en Hilde Doms. Gods Zegen voor dit gezin.


Op zondag 13 september 2015 werd in onze Sint-Pauluskapel door Pastoor Penne gedoopt: Noor Vidts dochter van Bert Vidts en Evelien Meganck. Peter en meter zijn Alain Vidts en Conny Van Nieuwenhove. Gods Zegen voor dit gezin.


Op zondag 27 september 2015 werden in onze Sint-Pauluskapel door Pastoor Penne gedoopt: Louis en Clara Coopmans kinderen van Philippe Coopmans en Vanessa Lissens. Peter en meter van Louis zijn Matthieu Coopmans en Jessica Lissens. Peter en meter van Clara zijn Jacques Charles en Fabienne Lissens. Gods Zegen voor dit gezin.


 


GEMEENSCHAPPELIJKE ZIEKENZALVING
Voor oudere en zieke mensen die graag het Sacrament van de Ziekenzalving wensen te ontvangen is er een gemeenschappelijke Ziekenzalving op donderdag 15 oktober om 14.00 u. in de Sint-Pauluskapel. De Ziekenzalving is niet alleen een Sacrament voor stervende mensen maar vooral voor zieken en bejaarde mensen. De Heer geeft in dit Sacrament de kracht om de ziekte en de hoge leeftijd te dragen.


Aangezien in veel ziekenhuizen geen priesters meer aanwezig zijn, is het goed tijdig aan dit Sacrament te denken. Iedereen is welkom in deze viering.


 


 


 


OKRA


Ledenvergadering met koffietafel gaat door op dinsdag 20 oktober om 14.00 u. in het parochielokaal. Allen welkom.


 


VIJF CATECHESEAVONDEN


Zoals op vele plaatsen in België en Nederland organiseren we in het komende werkjaar ook 10 catecheseavonden in Tollembeek.


We gebruiken voor de catecheseavonden de dvd Catholicism, waarin de Amerikaanse priester Robert Barron ons meeneemt op een unieke reis door de wereld van het katholieke geloof. Er is gefilmd op vijftig locaties in vijftien landen. De bijeenkomsten vinden plaats in het parochielokaal van Tollembeek aan de Hernestraat. We beginnen om 19.45 u. en kijken samen naar de dvd, in het Nederlands ondertiteld. Daarna is er een pauze en gelegenheid het thema te bespreken. Om 21.30 u. sluiten we de avond af. Meer informatie vindt u ook op http://www.catholicism.be/ Er zijn 5 bijeenkomsten voor Nieuwjaar en 5 bijeenkomsten na Nieuwjaar. De toegang is gratis. Elke avond heeft een apart thema zodat u ook altijd vrij kunt aansluiten.


De eerste data en thema’s:


woensdag 23 september: Jezus, God en mens; woensdag 7 oktober: Het onderricht van Jezus; woensdag 21 oktober: Het mysterie van God; woensdag 4 november: Maria, de Moeder van God; woensdag 18 november: Petrus en Paulus.


 


KVLV


“Breiles” voor beginners. Samen met de lesgeefster maken we ‘handwarmers en wantenen voor de snelle breiers mag muts en sjaal er ook nog bij. Gaat door op maandagen 19 en 26 oktober in het parochielokaal met welkom om 18.30 u. en brei vanaf 19.00 u. tot 22.00 u. Voor leden en niet-leden.


Inschrijven indien kan op KVLV Galmaarden of 054 58 80 18.


 


 


 


 


KVLV


Onze najaarsuitstap gaat door op maandag 9 november. We gaan naar ‘Het Claustrum-De Trappisten’ in Westvleteren en proeven er het “Trappistenbier”. In de namiddag reizen we verder naar de koekjesfabriek “De Stroopere”.


We vertrekken aan de kerk om 7.30 u. en zijn terug om 21.00 u. Prijs voor leden 45 euro en voor niet-leden 50 euro. Daarin is begrepen het busvervoer, de toegang, middageten met koffie + …om te eindigen met een warme maaltijd ’s avonds.


Inschrijven kan tot 1 november bij Monique Matthijs 054 58 80 15 en gelieve bij inschrijving te betalen. Wacht niet tot de laatste. Er zijn 50 plaatsen voorzien op de bus