Home
Woord v.d. Pastoor
Priester Penne
Opname in de kerk
Dopen
Communie
Vormsel
Huwelijk
Jubilea
Uitvaart
Boete & verzoening
Ziek zijn
Maria
Links
Contactinformatie

Priester Penne

U bent bezoeker 120108.

Nieuws > Parochienieuws Galmaarden

LITURGISCHE VIERINGEN


 


Zaterdag 29 augustus


15.00 u. Huwelijksviering van Joni Gerard en Evelien Labie


17.30 u. Uit dankbaarheid aan Maria, Moeder en Middelares van Genade


Jgt. Charlotte Merckaert en echtgenoot Victor Tresignie en familie


Voor Cyrille Tresignie en echtgenote Octavie Borremans en familie


Voor Petrus Merckaert en echtgenote Jeanne Watthee en familie


Jgt. Mariette Matthijs en echtgenoot Nestor Despiegeleer


 


Dinsdag 1 september


9.00 u. Mis ter ere van de Heilige Geest t.g.v. het nieuwe schooljaar


20.00 u. Aanbidding


 


Vrijdag 4 september


9.00 u. Mis ter ere van de H.Paus Johannes-Paulus II voor een genezing


 


Zaterdag 5 september


17.30 u. Namis Cecile Daminet


Jgt. Georges Cardoen en echtgenote Lisette Watthee en zoon Paul


 


Zondag 6 september


15.00 u. Doopsel van Mathis Van den Abeele


 


Dinsdag 8 september


9.00 u. Mis voor overledenen


20.00 u. Aanbidding


 


Vrijdag 11 september


9.00 u. Mis voor pastoor Roger De Clerck


 


Zaterdag 12 september


17.30 u. Namis Georgette Soen


Voor haar echtgenoot Georges Provez


H.Kruismis voor levende en overleden leden Broederschap van het H.Kruis


 


Zondag 13 september


13.00 u. Doop van Noor Vidts


 


Dinsdag 15 september


9.00 u. Mis ter ere van de H.Paus Johannes-Paulus II voor een genezing (1/2)


19.00 u. Mis voor priesterroepingen met daarna rozenkrans


20.00 u. Lof


 


PAROCHIENIEUWS


 


BIJ ONS GEDOOPT


Op zaterdag 13 juni 2015 werd in onze Sint-Pauluskapel door Pastoor Penne gedoopt: Beau Du Rochez dochter van Tim Du Rochez en Lindsay De Vits. Peter en meter zijn Yann Du Rochez en Jenny De Vits. Gods Zegen voor dit gezin.


Op zaterdag 13 juni 2015 werden in onze Sint-Pauluskapel door Pastoor Penne gedoopt: Sam en Romy Tiels kinderen van Roel Tiels en Astra Knockaert, Stationsstraat 8. Peter en meter van Sam zijn Koen Tiels en Brigitte Demol. Peter en meter van Romy zijn Luc Knockaert en Sonja Tiels. Gods Zegen voor dit gezin.


Op zaterdag 20 juni 2015 werd in onze Sint-Pauluskapel door Pastoor Penne gedoopt: Roos Van Houdenhove dochter van Gregory Van Houdenhove en Shana van Turnhout. Peters en meter zijn Marc, Keven en Wenke van Turnhout. Gods Zegen voor dit gezin.


Op zondag 21 juni 2015 werd in onze Sint-Pauluskapel door Pastoor Penne gedoopt: Judith Adriaens dochter van Arthur Adriaens en Katleen Keupers, Werfstraat 34. Peter en meter zijn Alphonse Adriaens en Ingrid Keupers. Gods Zegen voor dit gezin.


Op 12 juli 2015 werd in onze Sint-Pauluskapel door Pastoor Penne gedoopt: Manon Callebaut dochter van Kris Callebaut en Evy Borginon. Peter en meter zijn Dimitri De Saeger en Agna Raspoet. Gods Zegen voor dit gezin.


Op 19 juli 2015 werd in onze Sint-Pauluskapel door Pastoor Penne gedoopt: Elena Van Belle dochter van Steve Van Belle en Sara Van Neerveldt, Werfstraat 62. Peter en meter zijn Niels Govaert en Leen Van Belle. Gods Zegen voor dit gezin.


Op 19 juli 2015 werden in onze Sint-Pauluskapel door Pastoor Penne gedoopt: Amina en Aelia Van Den Steen tweelingdochters van Steven Van Den Steen en Sylvia Paindavin. Peter en meter van Amina zijn Dirk Van Den Steen en Lisette Van Hecke. Peters en meter van Aelia zijn Freddy Paindavin (+), Dirk Van Den Steen en Carla De Winne. Gods Zegen voor dit gezin.


Op zondag 2 augustus 2015 werd in onze Sint-Pauluskapel door Pastoor Penne gedoopt: Lenke Collyns dochter van Tom Collyns en Tamara Van Denhouwe. Peter en meter zijn Noël Collyns en Anne De Wilde. Gods Zegen voor dit gezin.


Op zondag 9 augustus 2015 is in onze Sint-Pauluskapel door Pastoor Penne gedoopt: Vince Geerts zoon van Giovanni Geerts en Stephanie Fostier, Bruinsbroekstraat 22A. Peter en meter zijn David Fostier en Liesbeth Geerts. Gods Zegen voor dit gezin.


Op zaterdag 8 augustus 2015 werd in onze Sint-Pauluskapel door Pastoor Penne gedoopt: Finn Van Der Perre zoon van Bart Van Der Perre en Elke Mertens. Peters zijn Eric Van Der Perre en Hugo Mertens. Gods Zegen voor dit gezin.


 


BIJ ONS GETROUWD


Op 9 juli 2015 hebben in onze Sint-Pauluskapel elkaar een ja-woord gegeven in het Sacrament van het Huwelijk: Matthias Lievens en Dorien Van Den Bossche. Getuigen waren Jeroen Lievens en Xenia Van Den Bossche. Gods Zegen voor hun toekomst.


Op 10 juli 2015 hebben in onze Sint-Pauluskapel aan elkaar een ja-woord gegeven in het Sacrament van het Huwelijk: Nico Souffriau en Katrien Seeuws, Hazendries 23. Getuigen waren Dimitri Van Malder en Evy De Bundel. Gods Zegen voor hun toekomst.


Op 25 juli 2015 gaven in onze Sint-Pauluskapel elkaar het ja-woord in het Sacrament van het huwelijk: Philip Vandenneucker en Dorien De Naeyer, Hoogstraat 10. Getuigen waren Ann Vandenneucker en Lara Monsaert. Gods Zegen voor hun toekomst.


Op zaterdag 1 augustus 2015 gaven elkaar in onze Sint-Pauluskapel het ja-woord in het Sacrament van het Huwelijk: Jasper Decoster en Nele Beeckmans. Getuigen waren Wouter Decoster en Lize Beeckmans. Gods Zegen voor hun toekomst.


 


 


PAROCHIEPLOEG VOOR GALMAARDEN EN TOLLEMBEEK


Op maandag 14 september 2015 om 20.15 u. komen de parochieploegen van Galmaarden en Tollembeek samen in het parochielokaal aan de Bergstraat te Galmaarden. Wie wil aansluiten, is van harte welkom.


 


GEBEDSUUR VOOR PRIESTERROEPINGEN IN GALMAARDEN


Er is een groot tekort aan priesters in onze streken. Naar het woord van de Heer in het evangelie willen we met een gebedsuur voor priesterroepingen vragen om arbeiders voor de oogst. We willen dat doen op dinsdagavond 15 september 2015 in de Sint-Pauluskapel, Paulusstraat te Galmaarden.


Om 19.00 u. wordt de Mis opgedragen. We mogen als hoofdcelebrant verwelkomen de pasgewijde priester Kurt Suenens, afkomstig uit Sint-Pieters-Leeuw. Pastoor Penne zal concelebreren. Daarna bidden wij de rozenkrans en is er om 20.00 u. een kort lof.


Kom meebidden voor deze grote nood van de Kerk!


 


VIJF CATECHESEAVONDEN


Zoals op vele plaatsen in België en Nederland organiseren we in het komende werkjaar ook 10 catecheseavonden in Tollembeek.


We gebruiken voor de catecheseavonden de dvd Catholicism, waarin de Amerikaanse priester Robert Barron ons meeneemt op een unieke reis door de wereld van het katholieke geloof. Er is gefilmd op vijftig locaties in vijftien landen. De bijeenkomsten vinden plaats in het parochielokaal van Tollembeek aan de Hernestraat. We beginnen om 19.45 u. en kijken samen naar de dvd, in het Nederlands ondertiteld. Daarna is er een pauze en gelegenheid het thema te bespreken. Om 21.30 u. sluiten we de avond af. Meer informatie vindt u ook op http://www.catholicism.be/ Er zijn 5 bijeenkomsten voor Nieuwjaar en 5 bijeenkomsten na Nieuwjaar. De toegang is gratis. Elke avond heeft een apart thema zodat u ook altijd vrij kunt aansluiten.


De eerste data en thema’s:


woensdag 23 september: Jezus, God en mens; woensdag 7 oktober: Het onderricht van Jezus; woensdag 21 oktober: Het mysterie van God; woensdag 4 november: Maria, de Moeder van God; woensdag 18 november: Petrus en Paulus.


 


VORMSEL 2016


De vormelingen van de parochie Sint-Pieter Galmaarden zullen gevormd worden op zondag 17 april 2016 om 11.30.u. in de kerk van Bever. Wie zich nog wil opgeven voor het Vormsel, kan dat nog steeds doen.


 


KVLV


Beste leden.


Na deze mooie zomerse dagen zijn we ook terug met de 2e helft van ons programma 2015.


Nieuwe lessen en avonden komen aan bod. We verwachten jullie of vraag verdere uitleg aan een bestuurslid. Tot dan. Welkom. Tel. 054 58 80 18 of website www.kvlv.be


-Onze kookles ‘Quinoa-Couscous’ gaat door op maandag 7 september om 19.00 u. in het parochielokaal. Leden en niet-leden zijn verwacht.


Ieder kan tevoren inschrijven bij het Bestuur of stuur een e-mail of bij Monique Matthys 054 58 80 18.


-Inlichtingen over ‘yoga’ of inschrijven kan ook nu al. Dank en kom maar af. Het Bestuur.