Home
Woord v.d. Pastoor
Priester Penne
Opname in de kerk
Dopen
Communie
Vormsel
Huwelijk
Jubilea
Uitvaart
Boete & verzoening
Ziek zijn
Maria
Links
Contactinformatie

Priester Penne

U bent bezoeker 402100 .

Nieuws > Presentatie Documentaire over Mgr. Sloskans

Op dinsdag 16 oktober 2018 om 20 uur is er in de crypte van de Basiliek van Koekelberg de eerste presentatie van een documentaire
over de Eerbiedwaardige Mgr. B. Sloskans
Een bisschop naar Gods hart

in aanwezigheid van kardinaal Jozef De Kesel :
16 oktober 2018 om 20u
in de crypte van de Basiliek van Koekelberg.


U kunt deze uitnodiging verder verspreiden.

Deze documentaire is in het Frans met ondertiteling in het Nederlands.

U kunt de trailer in het Frans hieronder bekijken


https://www.youtube.com/watch?v=rfm8u0faQbc



Dit is wat zegt de kardinaal aan het einde van de film: "De persoon van Mgr. Sloskans is zeer belangrijk voor België omdat hij hier geleefd heeft en is ook belangrijk voor de hele wereld en voor de Kerk van nu. De 20e eeuw was een eeuw van vele martelaren die in zeer, zeer moeilijke situaties getuigden van hun geloof. Het woord “Martelaar” komt van het Griekse woord “martys”, dat getuige betekent. Een getuige van het evangelie, een getuige van het geloof. Zo heeft Mgr. Boris Sloskans ook geleefd. Hij is natuurlijk niet als martelaar gestorven, maar hij was klaar voor het martelaarschap. Ik wens van harte dat Zijne Heiligheid Paus Franciscus hem zalig en misschien ook heilig zal verklaren, want hij is een inspirerende figuur, ook door zijn eenvoud. Hij was een man van het gebed. Hij was een man van vergeving die bruggen wist te slaan. Dit is erg belangrijk in onze tijd. De apostel Paulus heeft het in zijn brieven gezegd en het wordt in het Nieuwe Testament benadrukt: toont Zijn liefde en de kracht van Zijn liefde door de zwakheid. . Mgr. Sloskans heeft ons dat laten zien."

Deze film van 57 minuten vertelt het leven van een schitterende, inspirerende persoon, Mgr. Boleslas Sloskans, een bisschop naar Gods hart. Archiefbeelden en autobiografische teksten volgen elkaar op, afgewisseld met interessante interviews en prachtige beelden die ter plekke werden opgenomen. De toeschouwer komt stap voor stap in communie met een mens die goedheid uitstraalt. Onder het regime van de Sovjet Unie heeft hij geleden voor de vrijheid van geweten en geloof. Zijn leven lang heeft hij zich opgeofferd, uit liefde voor zijn medemens. De laatste 35 jaar van zijn leven bracht hij in België door. Belgische katholieke gelovigen noemden Mgr. Sloskans « de heilige bisschop ». Paus Johannes-Paulus II heeft hem in 2004 eerbiedwaardig verklaard.