Home
Woord v.d. Pastoor
Priester Penne
Opname in de kerk
Dopen
Communie
Vormsel
Huwelijk
Jubilea
Uitvaart
Boete & verzoening
Ziek zijn
Maria
Links
Contactinformatie

Priester Penne

U bent bezoeker 292726 .

Nieuws > Luiden van klokken op 21 september en 11 november

Het aartsbisdom Mechelen-Brussel neemt samen met vele andere bisdommen in Europa, waaronder alle Belgische, deel aan het initiatief om op vrijdag 21 september 2018 alle kerkklokken te laden luiden ter gelegenheid van de internationale VN-dag voor de Vrede.
Aan alle plaatselijke verantwoordelijken wordt gevraagd de kerkklokken te laten luiden tussen 18 uur en 18.15 uur.

Ook op 11 november 2018 willen we alle kerkklokken van ons land laten luiden voor de vrede. En dat om 11 uur ter gelegenheid van honderd jaar wapenstilstand Wereldoorlog I. Tevens wordt gevraagd op die dag om 11.30 uur ook alle beiaarden te laten klinken.

Gelieve beide initiatieven ook vooraf bekend te maken via de parochiale bladzijden van Kerk en Leven, de plaatselijke websites en een mededeling in de kerken.

Diocesane vieringen 100 jaar einde Wereldoorlog I op 11 november
We nodigen u tevens reeds uit naar de vieringen waarmee in het aartsbisdom Mechelen-Brussel de honderdste verjaardag van het einde van de Eerste Wereldoorlog wordt herdacht. Ze hebben plaats op zondag 11 november 2018.
Op 11 november om 11 uur heeft namens de geloofsgemeenschap van het aartsbisdom in de Sint-Michiels- en Sint-Goedelekathedraal de eucharistieviering voor de vrede plaats, voorgegaan door kardinaal Jozef De Kesel.
Om 15 uur wordt op 11 november op initiatief van de kerkfabriek in de Sint-Romboutskathedraal te Mechelen de Mis voor Vrede van Karl Jenkins uitgevoerd. Het is een indrukwekkende Mis voor een groot concert, groot koor en solisten. Meer info over hoe kaarten kunnen besteld worden op www.kathedraalmechelen.be

https://www.youtube.com/watch?v=ulLf5LrgzCo