Home
Woord v.d. Pastoor
Priester Penne
Opname in de kerk
Dopen
Communie
Vormsel
Huwelijk
Jubilea
Uitvaart
Boete & verzoening
Ziek zijn
Maria
Links
Contactinformatie

Priester Penne

U bent bezoeker 279225 .

Nieuws > Parochienieuws Nieuwrode

SINT- LAMBERTUS
NIEUWRODE

zondag 14 oktober
10.30 u: Eucharistieviering
Intenties:
Angele Feyaerts
Francine Jacobs, Marcel Jacobs en Juliette Peeters

donderdag 18 oktober
19:00 u: Eucharistieviering
Feest van de H. Lucas, evangelist
H. Mis voor Gerard Deman
voorafgegaan door het rozenkransgebed om 18.40 uur.

zondag 21 oktober
10.30 u: Eucharistieviering
met naamopgave van onze vormelingen
Intenties:
Jean en André Decrick en Cesarina Allebosch
Anne-Mie Ruttens
Jgt Paula Blauwens en Jos Blockx
Tamara Vandegaer
Lector: Minouche Corthouts

donderdag 25 oktober
19:00 u: Eucharistieviering
H. Mis voor Elisa Geerinck
voorafgegaan door het rozenkransgebed om 18.40 uur.

KENNISMAKING MET NIEUWE HULPBISSCHOP
Op woensdag 3 oktober kwam onze nieuwe hulpbisschop, Mgr. Koen Vanhoutte, kennis maken met de actieve priesters, diaken en pastorale werkers van het decanaat Leuven. We hebben samen gebeden, gegeten, ons voorgesteld aan de bisschop en van gedachten gewisseld. Het was een boeiende avond. Binnenkort zal er ook een bijeenkomst zijn voor de gepensioneerden. Onze nieuwe hulpbisschop reist door het hele vicariaat om kennis te maken met de pastorale krachten.

OKTOBER – ROZENKRANSMAAND
Vanouds is de oktobermaand de rozenkransmaand. Individueel of in het gezin kan men in oktober wat meer aandacht geven aan dit eeuwenoude gebed. Paus Franciscus heeft in de afgelopen tijd enkele malen opgeroepen om in oktober dagelijks het rozenhoedje te bidden en het gebed af te sluiten met het gebed tot Maria, “Sub Tuum Praesidium”:
“Tot u nemen wij onze toevlucht: wees onze bescherming, heilige Moeder van God, wijs onze gebeden niet af als wij in nood zijn, maar verlos ons uit alle gevaren, gij, glorierijke en gezegende Maagd. Amen.”
En ook met het gebed tot de Heilige Aartsengel Michael:
“Heilige Aartsengel Michaël, verdedig ons in de strijd; wees onze bescherming tegen de boosheid en de listen van de duivel. Wij smeken ootmoedig dat God hem Zijn macht doet gevoelen. En gij, vorst van de hemelse legerscharen, drijf Satan en de andere boze geesten, die tot verderf van de zielen over de wereld rondgaan, door de goddelijke kracht in de hel terug. Amen.”
In onze parochies bidden we samen het rozenhoedje, op maandag- en donderdagavond voor de weekmissen van 19.00 uur. Concreet dus op maandagavond om 18.40 uur in de kerk van Sint-Pieters-Rode en op donderdagavond om 18.40 uur in de kerk van Nieuwrode.
Welkom.

NAAMOPGAVE VORMELINGEN
In het weekend van zaterdag 20 en zondag 21 oktober zullen de vormelingen hun naamopgave doen. De vormelingen van Kortrijk-Dutsel en Sint-Pieters-Rode doen dat samen in de viering van zaterdag 20 oktober om 17.30 uur in de kerk van Sint-Pieters-Rode; de vormelingen van Holsbeek in de viering van zaterdag 20 oktober om 19.00 uur in de Sint-Mauruskerk van Holsbeek en de vormelingen van Nieuwrode in de viering van zondag 21 oktober om 10.30 uur in de kerk van Nieuwrode. We dragen onze vormelingen in deze dagen bijzonder mee in onze gebeden.

FILM ‘THERESE’
Om alvast te noteren: de parochieploegen van Holsbeek en Kortrijk-Dutsel organiseren een filmavond in de Bibliotheek in de Gravenstraat op maandag 12 november om 20.00 uur. We kijken samen naar de film “Therese, de kleine weg van de jonge heilige uit Lisieux”, over het leven van de heilige Theresia van Lisieux, een van de populairste heiligen uit de moderne tijd. De toegang is gratis en iedereen is van harte welkom.

EEN TERUGBLIK OP DE DAG VAN DE LANDBOUW
Naar jaarlijkse traditie vierden onze vier parochies op zondag 16 september samen de Dag van de Landbouw in de feesttent van de Landelijke Gilde aan de Langestraat in Sint-Pieters-Rode. Veel mensen woonden de Eucharistieviering bij. Op zo een moment voelt iedereen aan hoe prettig het is om als Federatie samen te vieren: een volle tent met meer mensen dan er normaal in de vier kerken samen op een weekend komen. Het Federatiekoor luisterde de viering op. We waren met drie priesters aan het altaar, Pater Toon en Priester Janssens concelebreerden met mij. Dankzij Godelieve waren alle benodigdheden van de kerk naar de tent gekomen. Op het einde van de viering waren er veel kinderen met hun tractor gekomen om te laten zegenen.
In de namiddag mochten we vele grote tractoren zegenen, iemand probeerde ze te tellen en verzekerde mij dat er 186 tractoren waren gezegend.
Met dankbaarheid kijk ik terug op dat samen vieren van onze Federatie. We gaan verder op de ingeslagen weg.
Pastoor A. Penne

UITZENDINGEN OP RADIO MARIA VANUIT HOLSBEEK
Sinds begin september vorig jaar worden de Missen op dinsdag- en vrijdagmorgen om 9.00 uur in de Sint-Mauruskerk van Holsbeek uitgezonden op Radio Maria Vlaanderen. Heel wat parochianen uit onze federatie luisteren regelmatig. Met een de DAB+-radio is het goed te beluisteren en ook via www.radiomaria.be.
Wie televisie kijkt met een decorder van Telenet kan via kanaal 912 ook luisteren.
Op woensdagmorgen om 8.30 uur bidt Pastoor Penne ook het kerkelijk ochtendgebed voor op Radio Maria.
Voor veel mensen is Radio Maria (met als studio in de kerk van Egenhoven) een grote rijkdom voor hun geloofsleven. Probeer het ook eens.

DURF UW KERKELIJKE UITVAART VASTLEGGEN!
In de afgelopen tijd was er in elk van onze parochies wel eens verontwaardiging omdat mensen van wie bekend was dat ze gelovig en kerkelijk waren geen kerkelijke uitvaart kregen van hun nabestaanden. Dikwijls was het zo dat het een weduwe of weduwnaar was van wie de partner wel een kerkelijke uitvaart had gekregen en nu de laatste van het echtpaar overleed, kreeg deze van de nabestaanden geen kerkelijke uitvaart. Heel dikwijls hoor je dan: “Dat kan toch niet de wens geweest zijn van die overledene”. Heel wat gelovige mensen vragen zich af: ga ik van mijn kinderen of familieleden nog een kerkelijke uitvaart krijgen?
Als u zeker wil zijn dat er na uw overlijden gebeurt wat uw wens is, dan is het gemakkelijk op te lossen. U gaat naar het gemeentehuis en u laat gewoon vastleggen dat u een kerkelijke uitvaart wil, of u begraven of gecremeerd wilt worden en op welke begraafplaats u wilt begraven of bijgezet worden. Wanneer u het daar vastlegt, dan zal er gebeuren wat u het wilt. Leg uw wensen daarrond duidelijk vast, ook al vermoedt u dat uw familieleden het wel weten en zullen doen. Heel wat mensen zijn in de afgelopen tijd al naar het gemeentehuis gegaan en hebben dat gedaan. Er zijn geen kosten aan verbonden en het stelt mensen gerust.
Gewoon doen!

NOVEENKAARSEN
Veel mensen branden graag een noveenkaars, een kaars die negen dagen brandt. Vanaf Lichtmis zullen er in onze kerken overal noveenkaarsen voorzien worden. Voor elke parochie is er een eigen noveenkaars gemaakt:
 Voor Holsbeek Sint-Maurus met een afbeelding van Onze Lieve Vrouw van Holsbeek, zoals ze ook in het gemeentewapen staat;
 voor Kortrijk-Dutsel met de afbeelding van “ons” beeld van de heilige Catharina;
 voor Sint-Pieters-Rode met de afbeelding van het Mariabeeld uit de kerk en van “ons” beeld van de heilige Wivina;
 voor Nieuwrode met de afbeelding van het beeld van de heilige Lambertus dat vooraan in de kerk staat.
Tijdens de vieringen van 3 en 4 februari zullen we de kaarsen voorstellen en vanaf dan zijn ze ook beschikbaar, aan 3,50 euro per stuk. Misschien ook mooi om eens weg te geven, zo een kaars met de afbeelding van iets uit het eigen dorp.

BIJ ONS GEDOOPT
Er is een kind geboren, zo weerloos en zo klein
Het werd door U gezonden om hier bij ons te zijn.
Wilt U haar met Uw stralen verlichten op haar pad
Heer, houdt haar met Uw handen steeds liefdevol omvat.

Op 24 september werd in onze Sint-Lambertuskerk door Pastoor Penne gedoopt: Julie Marie Vuegen, dochter van Johan Vuegen en Valerie van Hamme; zij wonen op de Kriesberg. Peter en meter zijn Jos Swillen en Hilde Van Roy.
Op zondag 3 december werd in onze Sint-Lambertuskerk Lucas Vandeputte gedoopt, als zoon van Gunther Vandeputte en Katleen T' Hooft; zij wonen in het Hoekje. Peter en meter zijn Michel Vandeputte en Caroline Campe.
Op zondag 10 december werden in onze Sint-Lambertuskerk door Pastoor Penne gedoopt:
 Preben Sellekaerts, zoon van Bart Sellekaerts en Lincy Boon uit de Plamootstraat; peter en meter zijn Gino Boon en Sofie Sellekaerts.
 Kjell Mertens, zoon van Thomas Mertens en Silke Matthys van op het Rot; peter en meter zijn Stijn Matthys en Leonie Verhaegen.
Op zondag 21 januari 2018 werd in onze Sint-Lambertuskerk door Pastoor Penne gedoopt: Omar Verlinden, zoon van Filip Verlinden en Katrien Cuppens; zij wonen op de Kratenberg. Peter en meter zijn Wouter Merckx en Katrien Verlinden.
Op zondag 4 februari werd in onze Sint-Lambertuskerk door Pastoor Penne gedoopt: Judith Vogeler, dochter van Frederik Vogeler en Loes Stukken; zij wonen op de Kriesberg. Meters zijn Lies Vogeler en Evelyn De Clercq.
Op zondag 11 februari doopte Pastoor Penne in onze Sint-Lambertuskerk: Britt en Mina Mehra Swinnen, dochters van Vishal Mehra en Lise Swinnen van het Rot. Peter en meter van Britt zijn Bart Swinnen en Greet Vervloet en voor Mina wordt het peterschap waargenomen door Bart Slangen.
Op zondag 13 mei werd Alexander Renmans in onze Sint-Lambertuskerk gedoopt door Pastoor Penne. Alexander is de zoon van Antoon Renmans en Joy Agbor; zij wonen in het Dorp. Peter en meter zijn Francis Nlemibe en Magdalena Melesa.
Op zaterdag 2 juni werd in onze Sint-Lambertuskerk door Pastoor Penne gedoopt: Kyandro Goor, zoontje van Jessie Goor uit de Sint-Lambertusstraat. Peter en meter zijn Gerri Goor en Wendy Geeraerts.
Op donderdag 2 augustus werd Robbert Van Eenoo gedoopt. Robbert is de zoon van Bart Van Eenoo en Feyi Van Eenoo uit Aarschot. Peter en meter zijn Jo Van Effen en Feyishetan O.O. Arisukwi.
Op vrijdag 3 augustus werd June Smith gedoopt. Zij is de dochter van Lee Smith en Vanessa Melis van het Hooghuis. Peter en meter zijn Daniel Melis en Kelly Smith.
Op zaterdag 29 september werd Seppe Janssens in onze Sint-Lambertuskerk door Pastoor Penne gedoopt. Seppe is de zoon van Steven Janssens en Karen Van Tongelen uit de Losting. Peter en meter zijn Laurens Verfaillie en Ellen Van Tongelen.
Onze parochiegemeenschap wenst de ouders van harte proficiat en veel geluk en zegen met hun kindje.

BIJ ONS GETROUWD
Op zaterdag 16 juni hebben Lesley Bruyninckx en Lien Vuerinckx uit de Losting in onze Sint-Lambertuskerk elkaar het kerkelijk ja-woord gegeven in het Sacrament van het Huwelijk. Getuigen waren Maarten Van Nuffel en Evi Reymenants.
Gods Zegen voor hun toekomst.

GOED NIEUWS
Voor de Gepensioneerden Jong en Oud starten de ontspanningsnamiddagen terug op woensdag 17 oktober, telkens van 13.30 tot 16.30 uur. Je kan er kaarten, rummikub spelen, lottonummers afroepen en op je kaart plaatsen en wat je maar wilt. Iedereen welkom!

GOUDEN SINT-ROMBOUTSKRUIS VOOR MARIE-LOUISE TERWEDUWE
Op zaterdag 22 september kreeg Marie-Louise Terweduwe in onze Sint-Lambertuskerk het Gouden Sint-Romboutskruis opgespeld. Dit gebeurde tijdens het jaarlijkse Sint-Lambertusfeest, het patroonsfeest van Nieuwrode. Marie-Louise kreeg deze kerkelijke onderscheiding van Kardinaal De Kesel vanwege haar jarenlange inzet voor de parochie Nieuwrode.
Marie-Louise heeft in 1980 Ziekenzorg Nieuwrode mee gesticht. Ze vervulde er de taak van secretaris en penningmeester en is tot afgelopen nieuwjaar actief geweest.
Lange tijd heeft ze zich in de parochie ingezet – begonnen bij Pastoor Pauwels – met het ontvangen van misintenties. Lange jaren deed ze de financiën van de parochie. Lange jaren kon men ook bij haar terecht voor het boeken en het huren van de parochiezaal.Ze vergezelde de pastoor ook naar de vergaderingen van het decanaat.
Namens onze parochie: van harte proficiat met deze onderscheiding van onze aartsbisschop.

VRIJWILLIGERSAVOND
Op zaterdag 22 september was er na de Sint-Lambertusviering in de kerk ook een vrijwilligersavond in de parochiezaal. De parochieploeg nodigde alle mannen en vrouwen uit, die zich vrijwillig inzetten voor een gezellig samenzijn met een hapje en een drankje. Ruim dertig vrijwilligers gingen in op de uitnodiging. Het was een prettige avond. Zonder de inzet van zovele vrijwilligers zou ook het parochieleven stilvallen. Oprechte dank daarvoor.
Pastoor A. Penne

GEPENSIONEERDEN JONG EN OUD
Jullie worden hartelijk uitgenodigd om te komen kaarten in de parochiezaal, of om één of ander gezelschapsspel met tafelgenoten te spelen.
En dit vanaf woensdag 17 oktober van 13.30 tot 16.30 uur; daarna elke woensdag, behalve de vierde woensdag van de maand, want dan is het Gepensioneerdenbond.
Hartelijk welkom.

VIERING SINT-FRANCISCUS
Op zondag 7 oktober was er in onze Sint-Lambertuskerk een viering rond de Heilige Franciscus. Een grote groep kinderen brachten een knuffeldier mee om te laten zegenen.

GEPENSIONEERDEN JONG EN OUD
Jullie geduld wordt beloond want de kaartnamiddagen starten weer op woensdag 17 oktober, van 13.30 tot 16.30 uur.
Allen op post!

HERFSTFEEST
Op zondag 21 oktober – als de herfst al een maand bezig is – worden de leden van SAMANA hartelijk uitgenodigd, om 12.00 uur in de parochiezaal, om hun voeten onder tafel te schuiven en te genieten van een gezellige en warme namiddag.
Hartelijk welkom.

KLJ
zondag 21 oktober
Kajotters: We gaan bouwen, steek je handen uit je mouwen!
Noenies: uiz uiz uiz; vandaag is het disneyquiz! Kom verkleed als een Disneypersonage!
Lippies: Gotta catch 'em all!
Jeties: Started from the bottom, now we are here. – Drake
Rabbits: “A Caterpie may change into a Butterfree, but the heart that beats inside remains the same.” – Brock
Delta’s: Als jij even op mijn Chevro let, dan schiet ik de banden van jouw Cadi lek.

GEPENSIONEERDENBOND
Samenkomst op woensdag 24 oktober om 13.00 uur.
Breng je bestek mee.

LEKKER LAM
Dat is het thema van de kookles die KVLV organiseert op woensdag 24 oktober om 19.00 uur in de parochiezaal.
Inschrijven kan bij Miet Brandts (016 56 85 54) of bij je wijkverantwoordelijke.
Prijs: 6 euro voor leden en 8 euro voor niet-leden.