Home
Woord v.d. Pastoor
Priester Penne
Opname in de kerk
Dopen
Communie
Vormsel
Huwelijk
Jubilea
Uitvaart
Boete & verzoening
Ziek zijn
Maria
Links
Contactinformatie

Priester Penne

U bent bezoeker 292727 .

Nieuws > Parochienieuws Nieuwrode

SINT- LAMBERTUS
NIEUWRODE

donderdag 23 mei
19.00 u: Eucharistieviering
H. Mis voor Gerard Deman

zondag 26 mei
11.30 u: Eerste communieviering
voor deze kinderen uit onze parochie: Hanne Boeckx, Elke Ceulemans,Julie De Boever, Otis Gordts,Noah Grooten, Charlotte Jacobs, Thomas Tuerlinckx, Louise Tuyls, Jade Van den Heule, Jorn Van Ginderen, Bente Van Keer, Yrhiana Vanlangendonck, Beau Vercruysse, Ewout Verlinden, Axana Verreckt, Leok Lauwereys en Fleur Michiels

donderdag 30 mei
OH Hemelvaart
10.30 u: Eucharistieviering

zondag 2 juni
10.30 u: Eucharistieviering
Intenties:
1ste Jaargetijde Martha Blockx
André Decrick
Frans en Dirk Neukermans
Ter ere van O.L.Vrouw van Medjugorje
Ter ere van Sint-Jozef en de heilige Pater Pio
Straatviering voor de levende en overleden bewoners van Vliet, Zandstraat en Zandweg
Lector: Herman Vercammen

donderdag 6 juni
19.00 u: Eucharistieviering
Gedachtenis van de heilige Norbertus
H. Mis voor Jef Cops en Maria Liebens

VORMSELVIERINGEN
Op zaterdag 11 mei ontvingen 22 jongens en meisjes uit de parochies Sint-Pieters-Rode, Nieuwrode en Kortrijk-Dutsel het Heilig Vormsel. Deken Stefaan Callebaut uit Bierbeek diende namens onze bisschop het Heilig Vormsel toe.
Op zaterdag 18 mei ontvingen 17 jongens en meisjes uit de Holsbeekse geloofsgemeenschap het Heilig Vormsel. Deken De Gendt uit Leuven diende het Heilige Vormsel toe.
Proficiat voor onze vormelingen en hun families.

CHRISTELIJKE AANWEZIGHEID IN DE MEDIA
De omhalingen tijdens de eucharistievieringen van 1 en 2 juni dienen voor het financieren van de aanwezigheid van de katholieke kerk in de media. Onze bisschoppen danken u voor uw bijdrage aan dit initiatief.

FEDERATIEBEDEVAART NAAR SCHERPENHEUVEL
Elke parochie van onze federatie kent de traditie van een jaarlijkse bedevaart naar Onze-Lieve-Vrouw van Scherpenheuvel. Deze tradities willen we graag verder zetten met de hele federatie. Dit jaar zullen we daarom met onze vier parochies samen op bedevaart naar Scherpenheuvel gaan op Pinkstermaandag 10 juni.
Om 16.00 uur bidden we er de Rozenkrans; we verzamelen daarvoor om 15.50 uur aan het onthaalcentrum De Pelgrim. En om 18.00 uur draagt Pastoor Penne voor ons de mis op in de basiliek.
Er wordt geen bus ingelegd. Ieder van ons kent Scherpenheuvel en de weg ernaartoe. Hoe je ook komt, met de auto, per fiets of te voet, we hopen dat je er bij zult zijn, dat we elkaar kunnen ontmoeten bij Onze-Lieve-Vrouw en er één worden in gebed. Mocht je van plan zijn om te voet te gaan of te fietsen, laat dit dan snel weten aan Leon Thuys (tel. 0485 57 87 67 of leonthuys@yahoo.com) Misschien zijn er anderen die graag willen aansluiten.

OPEN INFOAVOND PASTORALE REGIO’S
Vanaf 1 september worden de huidige dekenaten van het Vicariaat Vlaams-Brabant en Mechelen herverdeeld in vier pastorale regio’s: Halle, Mechelen, Leuven en Tienen. Elke regio zal gestuurd worden door een regioploeg.
Op dinsdag 18 juni stelt hulpbisschop Koen Vanhoutte de regioploeg van de Pastorale Regio Leuven voor op een open infoavond, om 20.00 uur in de Sint-Jacobskerk, Goudbloemstraat 28 - 3000 Leuven.
Parkeren kan op het Sint-Jacobsplein.
Graag inschrijven via www.vlbm.be of via telefoon 015 29 84 51 vóór 5 juni.


FEDERATIEBEDEVAART
Op vrijdag 31 mei gaan we met de parochiefederatie Holsbeek op bedevaart, deze keer naar Halle en Alsemberg.
Om 09.00 uur vertrekt de bus in Nieuwrode op de hoek van de Plamootstraat en de Zandstraat (wegens werken in het dorp). Hij rijdt dan via de andere kerken (Sint-Pieters-Rode, Kortrijk-Dutsel en Holsbeek Sint-Maurus, waar ook kan opgestapt worden.
Om 11.00 uur is er een eucharistieviering in de Basiliek van Halle, daarna middageten in restaurant ‘Boelekewis’, op weg naar Alsemberg, waar er om 16.00 uur een rozenkransgebed is in de Onze-Lieve-Vrouwekerk. Daarna is er nog een broodmaaltijd in ‘Krijmerie Kwadeplas’. De terugkeer in Holsbeek is voorzien rond 19.00 uur.
De deelnameprijs hiervoor is 40.00 €, vervoer met liftbus, 3-gangen middagmaal en avondmaal met koffie, twee sandwiches en taart inbegrepen.
Inschrijven en betalen kan tot ten laatste 25 mei bij: Carine Vandeput (0474 825 803) in Holsbeek, Achille en Irene Frooninckx-Van Kriekingen (0473 99 34 19 of 016 62 00 73) in Kortrijk-Dutsel, Godelieve Nys (0478 38 57 54) in Sint-Pieters-Rode en bij Juliette Van Meerbeek (016 56 17 31) in Nieuwrode.
Betalen kan ook via overschrijving op BE50 7343 9102 7318 van Federatie Holsbeek met vermelding : Bedevaart Halle 2019, naam, aantal en opstapplaats.

GEBEDSMOMENTEN TIJDENS DE MEIMAAND
Het is een oude Vlaamse traditie om in de meimaand bij Mariakapellen te bidden.
De parochiefederatie Holsbeek sluit aan bij deze traditie door in de vier parochies bij een aantal kapellen het rozenkransgebed te bidden:
• op donderdag 23 mei aan de kapel op de Molenberg in Kortrijk-Dutsel, ter hoogte van Ganzepoelstraat 13.
• op maandag 27 mei aan de kapel op de Houwaartse baan in Sint-Pieters-Rode.
Deze gebedsstonden hebben telkens plaats om 20.00 uur, behalve die in de tuin van het WZC, die begint om 19.00 uur.
Langs Maria naar Jezus!

YOUTUBE
N.a.v. het bericht van vorige week i.v.m. de filmpjes over Kortrijk-Dutsel die op www.youtube.com te zien zijn – als je ‘Kortrijk-Dutsel’: in het zoekvak intikt - laat pastoor Penne weten dat ook zijn aanstellingsviering van 15 augustus 2017 op zijn Youtube-kanaal kan bekeken worden. De link daarvoor is:
https://www.youtube.com/watch?v=TvxPZrUFTS4.

UITZENDINGEN OP RADIO MARIA VANUIT HOLSBEEK
Sinds begin september vorig jaar worden de Missen op dinsdag- en vrijdagmorgen om 9.00 uur in de Sint-Mauruskerk van Holsbeek uitgezonden op Radio Maria Vlaanderen. Heel wat parochianen uit onze federatie luisteren regelmatig. Met een de DAB+-radio is het goed te beluisteren en ook via www.radiomaria.be.
Wie televisie kijkt met een decorder van Telenet kan via kanaal 912 ook luisteren.
Op woensdagmorgen om 8.30 uur bidt Pastoor Penne ook het kerkelijk ochtendgebed voor op Radio Maria.
Voor veel mensen is Radio Maria (met als studio in de kerk van Egenhoven) een grote rijkdom voor hun geloofsleven. Probeer het ook eens.

DURF UW KERKELIJKE UITVAART VASTLEGGEN!
In de afgelopen tijd was er in elk van onze parochies wel eens verontwaardiging omdat mensen van wie bekend was dat ze gelovig en kerkelijk waren geen kerkelijke uitvaart kregen van hun nabestaanden. Dikwijls was het zo dat het een weduwe of weduwnaar was van wie de partner wel een kerkelijke uitvaart had gekregen en nu de laatste van het echtpaar overleed, kreeg deze van de nabestaanden geen kerkelijke uitvaart. Heel dikwijls hoor je dan: “Dat kan toch niet de wens geweest zijn van die overledene”. Heel wat gelovige mensen vragen zich af: ga ik van mijn kinderen of familieleden nog een kerkelijke uitvaart krijgen?
Als u zeker wil zijn dat er na uw overlijden gebeurt wat uw wens is, dan is het gemakkelijk op te lossen. U gaat naar het gemeentehuis en u laat gewoon vastleggen dat u een kerkelijke uitvaart wil, of u begraven of gecremeerd wilt worden en op welke begraafplaats u wilt begraven of bijgezet worden. Wanneer u het daar vastlegt, dan zal er gebeuren wat u het wilt. Leg uw wensen daarrond duidelijk vast, ook al vermoedt u dat uw familieleden het wel weten en zullen doen. Heel wat mensen zijn in de afgelopen tijd al naar het gemeentehuis gegaan en hebben dat gedaan. Er zijn geen kosten aan verbonden en het stelt mensen gerust.
Gewoon doen!

BIJ ONS GEDOOPT
Er is een kind geboren, zo weerloos en zo klein
Het werd door U gezonden om hier bij ons te zijn.
Wilt U haar met Uw stralen verlichten op haar pad
Heer, houdt haar met Uw handen steeds liefdevol omvat.

Op 24 september werd in onze Sint-Lambertuskerk door Pastoor Penne gedoopt: Julie Marie Vuegen, dochter van Johan Vuegen en Valerie van Hamme; zij wonen op de Kriesberg. Peter en meter zijn Jos Swillen en Hilde Van Roy.
Op zondag 3 december werd in onze Sint-Lambertuskerk Lucas Vandeputte gedoopt, als zoon van Gunther Vandeputte en Katleen T' Hooft; zij wonen in het Hoekje. Peter en meter zijn Michel Vandeputte en Caroline Campe.
Op zondag 10 december werden in onze Sint-Lambertuskerk door Pastoor Penne gedoopt:
 Preben Sellekaerts, zoon van Bart Sellekaerts en Lincy Boon uit de Plamootstraat; peter en meter zijn Gino Boon en Sofie Sellekaerts.
 Kjell Mertens, zoon van Thomas Mertens en Silke Matthys van op het Rot; peter en meter zijn Stijn Matthys en Leonie Verhaegen.
Op zondag 21 januari 2018 werd in onze Sint-Lambertuskerk door Pastoor Penne gedoopt: Omar Verlinden, zoon van Filip Verlinden en Katrien Cuppens; zij wonen op de Kratenberg. Peter en meter zijn Wouter Merckx en Katrien Verlinden.
Op zondag 4 februari werd in onze Sint-Lambertuskerk door Pastoor Penne gedoopt: Judith Vogeler, dochter van Frederik Vogeler en Loes Stukken; zij wonen op de Kriesberg. Meters zijn Lies Vogeler en Evelyn De Clercq.
Op zondag 11 februari doopte Pastoor Penne in onze Sint-Lambertuskerk: Britt en Mina Mehra Swinnen, dochters van Vishal Mehra en Lise Swinnen van het Rot. Peter en meter van Britt zijn Bart Swinnen en Greet Vervloet en voor Mina wordt het peterschap waargenomen door Bart Slangen.
Op zondag 13 mei werd Alexander Renmans in onze Sint-Lambertuskerk gedoopt door Pastoor Penne. Alexander is de zoon van Antoon Renmans en Joy Agbor; zij wonen in het Dorp. Peter en meter zijn Francis Nlemibe en Magdalena Melesa.
Op zaterdag 2 juni werd in onze Sint-Lambertuskerk door Pastoor Penne gedoopt: Kyandro Goor, zoontje van Jessie Goor uit de Sint-Lambertusstraat. Peter en meter zijn Gerri Goor en Wendy Geeraerts.
Op donderdag 2 augustus werd Robbert Van Eenoo gedoopt. Robbert is de zoon van Bart Van Eenoo en Feyi Van Eenoo uit Aarschot. Peter en meter zijn Jo Van Effen en Feyishetan O.O. Arisukwi.
Op vrijdag 3 augustus werd June Smith gedoopt. Zij is de dochter van Lee Smith en Vanessa Melis van het Hooghuis. Peter en meter zijn Daniel Melis en Kelly Smith.
Op zaterdag 29 september werd Seppe Janssens in onze Sint-Lambertuskerk door Pastoor Penne gedoopt. Seppe is de zoon van Steven Janssens en Karen Van Tongelen uit de Losting. Peter en meter zijn Laurens Verfaillie en Ellen Van Tongelen.
Op zondag 11 november werd in onze Sint-Lambertuskerk Simon Vanrenterghem door Pastoor Penne gedoopt. Simon is de zoon van Roeland Vanrenterghem en Martien Grauls; zij wonen op de Appelweg. Peter en meter zijn Filip Vanrenterghem en Karen Grauls.
Op zaterdag 1 december werd Gloria Gordts in onze Sint-Lambertuskerk door Pastoor Penne gedoopt: Zij is de dochter van Jonas Gordts en Inge Ickx uit de Appelweg. Peter en meter zijn Koen Van Cauwenbergh en Annick Wierinckx.
Op zondag 24 februari werd Lars Boeckx in onze Sint-Lambertuskerk gedoopt door Pastoor Penne. Lars is de zoon van Steven Boeckx en Jessy Gysemberg uit de Panoramastraat. Meters zijn Wendy Boeckx en Wendy Gysemberg.
Op zondag 7 april werd Fien Vermue in onze Sint-Lambertuskerk door Pastoor Penne gedoopt. Fien is de dochter van Edwin Vermue en Katja Servaes, uit de Groenstraat. Peter en meter zijn Gertjan Vermue en Veerle Servaes.
Op zondag 5 mei werd Prince Symens in onze Sint-Lambertuskerk door Pastoor Penne gedoopt. Prince is de zoon van Mathias Symens en Payalita Wuyts uit Gelrode. Peter en meter zijn Jonathan Symens en Gitta Hendrix.
Onze parochiegemeenschap wenst de ouders van harte proficiat en veel geluk en zegen met hun kindje.

BIJ ONS GETROUWD
Op zaterdag 16 juni 2018 hebben Lesley Bruyninckx en Lien Vuerinckx uit de Losting in onze Sint-Lambertuskerk elkaar het kerkelijk ja-woord gegeven in het Sacrament van het Huwelijk. Getuigen waren Maarten Van Nuffel en Evi Reymenants.
Gods Zegen voor hun toekomst.

WELKOM BIJ SAMANA
Samana zet mensen met een chronische ziekte en hun mantelzorgers in hun kracht.
Samen met meer dan 20000 vrijwilligers organiseert Samana diverse kansen tot ontmoeting, verademing, versterking en ondersteuning.
Vrijwilligers van Samana Nieuwrode gaan op huisbezoek bij oudere, zieke mensen.
We organiseren ook activiteiten.
Wil je onze vrijwilligersploeg versterken? Wil je iemand uit de buurt die ziek is of nood heeft aan sociaal contact af en toe een bezoekje brengen?
Of wil je plaatselijk mee activiteiten voor hen organiseren (feestje, uitstap, ;;;)?
Dan ben je zeker welkom bij ons!
Wens je hieraan mee te helpen of meer info?
Geef dan zeker een seintje aan:
Marc Van Looy (voorzitter): 0494 77 11 77, Julia Smets (secretaris): 016 56 49 69 of Samana Leuven: 016 35 96 88.

GEWESTUITSTAP SAMANA
Op donderdag 25 april vertrok een bus met goedgezinde leden van Samana Nieuwrode, om ook in de andere parochies nog mensen op te pikken.
Aan het CM-gebouw in Kessel-lo stapte de gids op die ons veel uitleg zou geven over de stad Leuven. De rondrit bracht ons naar het hart van de stad, de Bondgenotenlaan, het Kasteel van Arenberg, de campus van de universiteit, de nieuwe technologische site rond Imec en de vernieuwde vaartkom. De brouwerij Artois, onderdeel van het grootste brouwerijconcern ter wereld AB Inbev, is nog steeds stevig geworteld in thuisstad Leuven.
De rondrit eindigde tegen halftwaalf aan de feestzaal van CM Leuven. Daar werd ons een heerlijke maaltijd voorgeschoteld en voor de rest van de namiddag bleven we ook daar. Goochelaar Koenraad Magic bewoog zich de hele middag doorheen de zaal en betrok iedereen bij één van zijn vele acts. Daarnaast kon je in het “ontspanningshoekje” terecht voor tal van verrassende spelen en activiteiten.
Deze mooie dag werd afgesloten met een broodmaaltijd en daarna keerden we blij en gelukkig weer naar huis.
Helaas zijn er geen foto’s van deze fijne dag.
(MAC)

BIDDEN BIJ DE KAPEL AAN HET HOOGHUIS
Op donderdag 2 mei kwamen een twintigtal mensen samen bij de Mariakapel aan het Hooghuis. Samen werd er gebeden en gezongen. En zo werd er aangesloten bij een oude traditie om in de meimaand te bidden bij onze kapellen.

ZANGKOOR
Repetitie in de kerk op dinsdag 21 mei van 19.30 tot 21.00 uur.

KVLV – LENTEFEEST
Op zondag 28 april hielden de leden van KVLV – Nieuwrode een Lentefeest in de parochiezaal. De tafels waren mooi versierd, er was lekker eten en iedereen genoot van de muzikale animatie met zangeres Sally.

GEPENSIONEERDENBOND
Op woensdag 22 mei om 13.00 uur: samenkomst in de Parochiezaal voor een namiddagje ontspanning, voorafgegaan door een lekkere maaltijd.

KERKRAAD
Op donderdag 23 mei om 20.00 uur komt de kerkraad van Nieuwrode samen op Hooghuis 52.

KVLV – DAGUITSTAP
Op zaterdag 8 juni brengt KVLV – Nieuwrode een bezoek aan het Vlaams Parlement en het Afrikamuseum in Tervuren.
De bus vertrekt om 08.30 uur aan de kerk van Nieuwrode. Om 10.00 uur start er een rondleiding in het Vlaams Parlement, ’s middags is er een driegangenmaaltijd in de Basiliek van Koekelberg en na de middag staat er een bezoek aan het vernieuwde Koninklijk Museum van Midden-Afrika in Tervuren op het programma.
De deelnameprijs voor deze uitstap bedraagt 60,00 €.
Inschrijven kan tot 31 mei, bij Patricia Cresens (tel.: 0498 68 86 73) of bij Juliette Van Meerbeek (tel.: 016 56 17 31) en door betaling op rekeningnummer BE41 7443 7314 1310 van KVLV-Nieuwrode met vermelding van naam, adres en daguitstap Vlaams parlement.

KVLV - DANKVIERING
Op Moederdag kwamen het bestuur en de leden van KVLV samen in onze Sint-Lambertuskerk en werd er gebeden voor de levende en overleden leden.
Na de communie werd er een mooie bezinning voorgelezen:

Vrouw zijn,
is het mysterie van het leven dragen
het hart zijn in een harde wereld
open oog voor nood aan tederheid en liefde
oase van begrip en geborgenheid
attentie - antenne voor het kleine en het goede in de mens
rusteloze magneet voor de man
richtsnoer voor het zoekende kind
reddingssloep voor velen
stut en steun voor ouderen, zieken en eenzamen
vriendelijk lichtbaken
heimwee voor het paradijselijke
en gewoon maar mens zijn met de mensen
eigenaardig en onvervangbaar
dat alles en nog veel meer is mysterie
VROUW ZIJN.

BIDDEN BIJ DE VLIET
Op donderdag 16 mei kwam een grote groep mensen samen aan de kapel van Onze-Lieve-Vrouw van Lourdes aan De Vliet. Samen werd er gebeden en gezongen. Meimaand, Mariamaand.

OP DE KOFFIE IN DE KERK
Op zondag 2 juni is er weer tijd om na de eucharistieviering van 10.30 uur samen een kopje koffie te drinken. Blijf gerust even napraten met andere gelovigen, buren of vrienden. Het wordt je gratis aangeboden door de parochieploeg.

SAMANA
Vergadering voor de kernleden op dinsdag 4 juni om 19.00 uur
Koffie en bezinning: Marc en Patricia

FIETSEN MET KVLV
Nu de zomerse dagen er weer aankomen, kunnen we onze fiets weer van stal halen.
Er zijn uitgestippelde fietsroutes voor elk wat wils, heuvels zijn hier natuurlijk niet te vermijden. Op de eerste rit zal aan iedereen een routebeschrijving van de tochten gegeven worden. Aangepaste kledij, verlichting en fluovestje zijn aan te raden.
We houden ook steeds een drinkstop. Inschrijven is niet nodig, maar alleen KVLV-leden en hun inwonende gezinsleden zijn verzekerd.
We starten op woensdag 5 juni om 19.15 uur aan de kerk.
Allen terug op post!

KVLV – DAGUITSTAP
Op zaterdag 8 juni brengt KVLV – Nieuwrode een bezoek aan het Vlaams Parlement en het Afrikamuseum in Tervuren.
De bus vertrekt om 08.30 uur aan de kerk van Nieuwrode. Om 10.00 uur start er een rondleiding in het Vlaams Parlement, ’s middags is er een driegangenmaaltijd in de Basiliek van Koekelberg en na de middag staat er een bezoek aan het vernieuwde Koninklijk Museum van Midden-Afrika in Tervuren op het programma.
De deelnameprijs voor deze uitstap bedraagt 60,00 €.
Inschrijven kan tot 31 mei, bij Patricia Cresens (tel.: 0498 68 86 73) of bij Juliette Van Meerbeek (tel.: 016 56 17 31) en door betaling op rekeningnummer BE41 7443 7314 1310 van KVLV-Nieuwrode met vermelding van naam, adres en daguitstap Vlaams parlement.