Home
Woord v.d. Pastoor
Priester Penne
Opname in de kerk
Dopen
Communie
Vormsel
Huwelijk
Jubilea
Uitvaart
Boete & verzoening
Ziek zijn
Maria
Links
Contactinformatie

Priester Penne

U bent bezoeker 279226 .

Nieuws > Parochienieuws Sint-Pieters-Rode

SINT-PIETERS-RODE

zaterdag 13 oktober
17.30 u: Eucharistieviering
Intentie:
Georges en Dietmar Vandenbosch
Lector: Paul Greveraars
Misdienaar: Kaat Bourgoing
Vormelingen: Pauline Van Hove en Fien Smekens

maandag 15 oktober
19.00 u: Eucharistieviering
Gedachtenis van de H. Teresia van Avila
H. Mis voor Elisa Geerinck
voorafgegaan door het rozenkransgebed om 18.40 uur.

zaterdag 20 oktober
17.30 u: Eucharistieviering
met naamopgave van de vormelingen
van Sint-Pieters-Rode en Kortrijk-Dutsel
Intenties:
Jgt. Josephine Verhaegen en Julien Jordens
Paula Labro (zielenschaal)
Julia Smets en Jules Ons (zielenschaal)
Lector: Michel De Bent
Misdienaar: Eduardo Verissimo
Vormelingen: Atlienxe Schepers en Eulalie Van Tendeloo

maandag 22 oktober
19.00 u: Eucharistieviering
Gedachtenis van de H. Johannes-Paulus II
H. Mis voor Gerard Deman
voorafgegaan door het rozenkransgebed om 18.40 uur.

KENNISMAKING MET NIEUWE HULPBISSCHOP
Op woensdag 3 oktober kwam onze nieuwe hulpbisschop, Mgr. Koen Vanhoutte, kennis maken met de actieve priesters, diaken en pastorale werkers van het decanaat Leuven. We hebben samen gebeden, gegeten, ons voorgesteld aan de bisschop en van gedachten gewisseld. Het was een boeiende avond. Binnenkort zal er ook een bijeenkomst zijn voor de gepensioneerden. Onze nieuwe hulpbisschop reist door het hele vicariaat om kennis te maken met de pastorale krachten.

OKTOBER – ROZENKRANSMAAND
Vanouds is de oktobermaand de rozenkransmaand. Individueel of in het gezin kan men in oktober wat meer aandacht geven aan dit eeuwenoude gebed. Paus Franciscus heeft in de afgelopen tijd enkele malen opgeroepen om in oktober dagelijks het rozenhoedje te bidden en het gebed af te sluiten met het gebed tot Maria, “Sub Tuum Praesidium”:
“Tot u nemen wij onze toevlucht: wees onze bescherming, heilige Moeder van God, wijs onze gebeden niet af als wij in nood zijn, maar verlos ons uit alle gevaren, gij, glorierijke en gezegende Maagd. Amen.”
En ook met het gebed tot de Heilige Aartsengel Michael:
“Heilige Aartsengel Michaël, verdedig ons in de strijd; wees onze bescherming tegen de boosheid en de listen van de duivel. Wij smeken ootmoedig dat God hem Zijn macht doet gevoelen. En gij, vorst van de hemelse legerscharen, drijf Satan en de andere boze geesten, die tot verderf van de zielen over de wereld rondgaan, door de goddelijke kracht in de hel terug. Amen.”
In onze parochies bidden we samen het rozenhoedje, op maandag- en donderdagavond voor de weekmissen van 19.00 uur. Concreet dus op maandagavond om 18.40 uur in de kerk van Sint-Pieters-Rode en op donderdagavond om 18.40 uur in de kerk van Nieuwrode.
Welkom.

NAAMOPGAVE VORMELINGEN
In het weekend van zaterdag 20 en zondag 21 oktober zullen de vormelingen hun naamopgave doen. De vormelingen van Kortrijk-Dutsel en Sint-Pieters-Rode doen dat samen in de viering van zaterdag 20 oktober om 17.30 uur in de kerk van Sint-Pieters-Rode; de vormelingen van Holsbeek in de viering van zaterdag 20 oktober om 19.00 uur in de Sint-Mauruskerk van Holsbeek en de vormelingen van Nieuwrode in de viering van zondag 21 oktober om 10.30 uur in de kerk van Nieuwrode. We dragen onze vormelingen in deze dagen bijzonder mee in onze gebeden.

FILM ‘THERESE’
Om alvast te noteren: de parochieploegen van Holsbeek en Kortrijk-Dutsel organiseren een filmavond in de Bibliotheek in de Gravenstraat op maandag 12 november om 20.00 uur. We kijken samen naar de film “Therese, de kleine weg van de jonge heilige uit Lisieux”, over het leven van de heilige Theresia van Lisieux, een van de populairste heiligen uit de moderne tijd. De toegang is gratis en iedereen is van harte welkom.

EEN TERUGBLIK OP DE DAG VAN DE LANDBOUW
Naar jaarlijkse traditie vierden onze vier parochies op zondag 16 september samen de Dag van de Landbouw in de feesttent van de Landelijke Gilde aan de Langestraat in Sint-Pieters-Rode. Veel mensen woonden de Eucharistieviering bij. Op zo een moment voelt iedereen aan hoe prettig het is om als Federatie samen te vieren: een volle tent met meer mensen dan er normaal in de vier kerken samen op een weekend komen. Het Federatiekoor luisterde de viering op. We waren met drie priesters aan het altaar, Pater Toon en Priester Janssens concelebreerden met mij. Dankzij Godelieve waren alle benodigdheden van de kerk naar de tent gekomen. Op het einde van de viering waren er veel kinderen met hun tractor gekomen om te laten zegenen.
In de namiddag mochten we vele grote tractoren zegenen, iemand probeerde ze te tellen en verzekerde mij dat er 186 tractoren waren gezegend.
Met dankbaarheid kijk ik terug op dat samen vieren van onze Federatie. We gaan verder op de ingeslagen weg.
Pastoor A. Penne

UITZENDINGEN OP RADIO MARIA VANUIT HOLSBEEK
Sinds begin september vorig jaar worden de Missen op dinsdag- en vrijdagmorgen om 9.00 uur in de Sint-Mauruskerk van Holsbeek uitgezonden op Radio Maria Vlaanderen. Heel wat parochianen uit onze federatie luisteren regelmatig. Met een de DAB+-radio is het goed te beluisteren en ook via www.radiomaria.be.
Wie televisie kijkt met een decorder van Telenet kan via kanaal 912 ook luisteren.
Op woensdagmorgen om 8.30 uur bidt Pastoor Penne ook het kerkelijk ochtendgebed voor op Radio Maria.
Voor veel mensen is Radio Maria (met als studio in de kerk van Egenhoven) een grote rijkdom voor hun geloofsleven. Probeer het ook eens.

DURF UW KERKELIJKE UITVAART VASTLEGGEN!
In de afgelopen tijd was er in elk van onze parochies wel eens verontwaardiging omdat mensen van wie bekend was dat ze gelovig en kerkelijk waren geen kerkelijke uitvaart kregen van hun nabestaanden. Dikwijls was het zo dat het een weduwe of weduwnaar was van wie de partner wel een kerkelijke uitvaart had gekregen en nu de laatste van het echtpaar overleed, kreeg deze van de nabestaanden geen kerkelijke uitvaart. Heel dikwijls hoor je dan: “Dat kan toch niet de wens geweest zijn van die overledene”. Heel wat gelovige mensen vragen zich af: ga ik van mijn kinderen of familieleden nog een kerkelijke uitvaart krijgen?
Als u zeker wil zijn dat er na uw overlijden gebeurt wat uw wens is, dan is het gemakkelijk op te lossen. U gaat naar het gemeentehuis en u laat gewoon vastleggen dat u een kerkelijke uitvaart wil, of u begraven of gecremeerd wilt worden en op welke begraafplaats u wilt begraven of bijgezet worden. Wanneer u het daar vastlegt, dan zal er gebeuren wat u het wilt. Leg uw wensen daarrond duidelijk vast, ook al vermoedt u dat uw familieleden het wel weten en zullen doen. Heel wat mensen zijn in de afgelopen tijd al naar het gemeentehuis gegaan en hebben dat gedaan. Er zijn geen kosten aan verbonden en het stelt mensen gerust.
Gewoon doen!

NOVEENKAARSEN
Veel mensen branden graag een noveenkaars, een kaars die negen dagen brandt. Vanaf Lichtmis zullen er in onze kerken overal noveenkaarsen voorzien worden. Voor elke parochie is er een eigen noveenkaars gemaakt:
 Voor Holsbeek Sint-Maurus met een afbeelding van Onze Lieve Vrouw van Holsbeek, zoals ze ook in het gemeentewapen staat;
 voor Kortrijk-Dutsel met de afbeelding van “ons” beeld van de heilige Catharina;
 voor Sint-Pieters-Rode met de afbeelding van het Mariabeeld uit de kerk en van “ons” beeld van de heilige Wivina;
 voor Nieuwrode met de afbeelding van het beeld van de heilige Lambertus dat vooraan in de kerk staat.
Tijdens de vieringen van 3 en 4 februari zullen we de kaarsen voorstellen en vanaf dan zijn ze ook beschikbaar, aan 3,50 euro per stuk. Misschien ook mooi om eens weg te geven, zo een kaars met de afbeelding van iets uit het eigen dorp.

DOOPSEL
Op zondag 1 oktober doopte diaken Achilles Sente zijn achtste achterkleinkind Nina Van Bael. Zij is de schattige dochter van Simon Van Bael en Livia Alen en de kleine zus van Sofia. Zij wonen in de Langestraat. Peter en meter zijn Tim Van Bael en Sarah Ronse.
Op zondag 29 oktober werd in onze Sint-Pieterskerk door Pastoor Penne gedoopt: Fee Paenhuys, dochter van Freek Paenhuys en Ilse Pauwels;zij wonen in het Kerkebos (Nieuwrode). Peter en meter zijn Wim Pauwels en Mathilde Abts.
Op zondag 12 augustus werd Wannes Merckx in onze Sint-Pieterskerk door Pastoor Penne gedoopt. Wannes is de zoon van Jacob Merckx en Lies Delobel; zij wonen op de Houwaartsebaan. Peter en meter zijn Neal Harding en Gerda Ghoos.
Gods Zegen voor dit gezin.

KERKELIJK HUWELIJK
Op zaterdag 26 mei hebben Raf Smets en Liesbeth Vermeiren in onze Sint-Pieterskerk elkaar in het kerkelijk huwelijk een ja-woord gegeven. Getuigen waren Kurt Smets en Hilde Vermeiren. Liesbeth en Raf wonen samen met hun dochtertjes Lien en Nele in de Schubbeekstraat.
Gods Zegen voor hun toekomst.

KVLV – SINT-PIETERS-RODE
Een greep uit de activiteiten van KVLV – Sint-Pieters-Rode:
 op maandag 22 oktober om 19.00 uur: bloemschikken
Deze activiteiten hebben allemaal plaats in het Kloosterhof.
Inlichtingen: Conny Deroost (0479 383 944 of conny.deroost@skynet.be)


OKRA 55+ - trefpunt Sint-Pieters-Rode
Promotie: vier maanden gratis lidmaatschap!
Wie in september, oktober, november of december 2018 aansluit bij Okra Sint-Pieters-Rode door betaling van het lidmaatschap is meteen lid tot eind 2019.
Inlichtingen: Marleen Van Bael - tel: 016 622 921 - marleenvanbael@hotmail.com
of bij een van de bestuursleden.

DE LAATSTE PRIESTERZOON VAN SINT-PIETERS-RODE
Op de Dag van de Landbouw was ook de laatste priesterzoon van Sint-Pieters-Rode aanwezig, priester Rik Van den Panhuyzen. Hij is tot nu toe de laatste man uit Sint-Pieters-Rode die priester is geworden. Hij is Pater van de Congregatie van de Heilige Harten van Jezus en Maria, ze hebben de bijnaam van de Picpussen, de congregatie waar ook de heilige Pater Damiaan toe behoorde. Pater Rik is priester gewijd in 1964, hij is nu 82 jaar en woont in het West-Vlaamse Harelbeke. Samen met zijn familie woonde hij de Mis in de feesttent bij. Pater Toon en Priester Janssens en ikzelf begroetten hem. Wanneer zal er weer eens een nieuwe priesterzoon uit de parochie Sint-Pieters-Rode komen?
Pastoor A. Penne

STILLE WAKE AAN VREDESVLAM
Op vrijdag 21 september werd er – n.a.v. de Internationale VN-dag voor de Vrede – om 18.00 uur een korte wake gehouden aan de Wereldvredesvlam in Sint-Pieters-Rode. Het werd een stille wake, met vanuit de verte soms het geluid van de kerkklokken, die voor die gelegenheid ook geluid werden. De stilte werd ingezet en afgesloten met muziek, waarvoor dank aan Ludo en Steven.
Een week eerder, op zaterdag 15 september vertegenwoordigde Jozef Vuerinckx de wereldvredesvlam van Holsbeek in Vlissingen. Daar werd een nieuwe wereldvredesvlam onthuld die net als de vlam in Sint-Pieters-Rode afkomstig is van Cadzand. Langzaam maar zeker breidt het netwerk zich uit …

SAMANA DRUIVENVERKOOP
Volgende zondag 14 oktober zijn er verkiezingen. Op die dag wil SAMANA Sint-Pieters-Rode een beroep doen op uw aller sympathie.
Vanaf 8.00 uur kan u ons vinden aan uw stemlokaal - het Kloosterhof – waar we lekkere inlandse druiven verkopen ten voordele van de activiteiten die SAMANA hier in Sint-Pieters-Rode voor zieken en bejaarden organiseert. De prijs bedraagt 10,00 euro. Wie niet kan langskomen en toch graag van onze lekkere druiven wil genieten, kan altijd een bestelling doorgeven aan Godelieve (GSM 0478 38 57 54). En dan brengen we de druiven met veel plezier bij u aan huis. Dank in naam van onze zieken!

OKRA 55+ - trefpunt Sint-Pieters-Rode :
Op dinsdag 16 oktober: ledenvergadering, om 12.30 uur in het Kloosterhof. Eerst is er een maaltijd en nadien tijd om te ontspannen.
Op woensdag 17 oktober: fietstocht van ongeveer 45 km, aan een aangepast tempo. Vertrek om 13.00 uur stipt aan de kerk. Een drankstop is voorzien. Bij regen wordt de fietstocht afgelast.
Inlichtingen: Gilbert Janssens tel: 0497 389 813.
Okra is een beweging van 55+ -ers, gepensioneerden of mensen in dezelfde levensfase. Wij organiseren activiteiten voor iedereen, even verscheiden als er ouderen zijn. Wie zich aangesproken voelt om zich bij onze groep aan te sluiten, mag gerust even langskomen en zich vergewissen van de mogelijkheden.
Promotie: wie voor eind december 2018 aansluit bij Okra Sint-Pieters-Rode, is meteen lid tot eind 2019.
Inlichtingen: Marleen Van Bael (tel: 016 62 29 21 of marleenvanbael@hotmail.com)

VIERING SINT-FRANCISCUS
Op zaterdag 6 oktober was er in onze Sint-Pieterskerk een viering rond de Heilige Franciscus. Eén kind en één volwassene brachten een knuffeldier mee om te laten zegenen.

OKRA 55+ - trefpunt Sint-Pieters-Rode :
Op woensdag 17 oktober: fietstocht van ongeveer 45 km, aan een aangepast tempo. Vertrek om 13.00 uur stipt aan de kerk. Een drankstop is voorzien. Bij regen wordt de fietstocht afgelast.
Inlichtingen: Gilbert Janssens tel: 0497 389 813.

Okra is een beweging van 55+ -ers, gepensioneerden of mensen in dezelfde levensfase. Wij organiseren activiteiten voor iedereen, even verscheiden als er ouderen zijn. Wie zich aangesproken voelt om zich bij onze groep aan te sluiten, mag gerust even langskomen en zich vergewissen van de mogelijkheden.

Promotie: wie voor eind december 2018 aansluit bij Okra Sint-Pieters-Rode, is meteen lid tot eind 2019.
Inlichtingen: Marleen Van Bael (tel: 016 62 29 21 of marleenvanbael@hotmail.com)

KVLV – EETDAG
De jaarlijkse eetdag van KVLV – Sint-Pieters-Rode heeft dit jaar plaats op zondag 4 november. Vanaf 11.30 uur kunt u in het Kloosterhof terecht voor een ruim aanbod van soep, gebraad met champignons, koninginnenhapje, stoofvlees, Noorse visschotel en ander lekkers. Er is ook rijstpap, taart, koffie en andere dranken in overvloed. Alle sympathisanten zijn welkom!