Home
Woord v.d. Pastoor
Priester Penne
Opname in de kerk
Dopen
Communie
Vormsel
Huwelijk
Jubilea
Uitvaart
Boete & verzoening
Ziek zijn
Maria
Links
Contactinformatie

Priester Penne

U bent bezoeker 275477 .

Nieuws > Parochienieuws Sint-Pieters-Rode

SINT-PIETERS-RODE

zaterdag 11 augustus
17.30 u: Eucharistieviering
Intentie:
Jgt. Alberic Van Eylen en overleden familie
Lector: Paul Greveraars
Misdienaars: Hanna en Tom De Bent

zondag 12 augustus
11.45 u: H. Doopsel van Wannes Merckx

maandag 13 augustus
19.00 u: Eucharistieviering
H. Mis ter ere van het Heilig Hart van Jezus voor een bijzondere intentie

dinsdag 14 augustus
Maria Ten Hemelopneming
19.00 u: Eucharistieviering
Intenties:
Ter ere van O.L.-Vrouw
Overledene uit Stichting
Lector: Hugo Wets
Misdienaars: Eduardo Verissimo en Kaat Bourgoing

zaterdag 18 augustus
17.30 u: Eucharistieviering
Intentie:
Overledene uit Stichting
Lector: Michel De Bent
Misdienaars: Jan en Karen De Bent

maandag 20 augustus
19.00 u: Eucharistieviering
Gedachtenis van de H. Bernardus
H. Mis voor overledenen

zaterdag 25 augustus
17.30 u: Eucharistieviering
Intenties:
Jgt. Rene Pauwels en Bertha Smets, overleden kinderen: Paula, Etienne, Alfons en Gaston en kleinkinderen: Marleen, Christine, Hans en Maggy.
Lector: Paul Greveraars
Misdienaars: Eduardo Verissimo en Kaat Bourgoing

maandag 27 augustus
19.00 u: Eucharistieviering
Gedachtenis van de H. Monica
H. Mis voor overledenen

zaterdag 1 september
17.30 u: Eucharistieviering
Intentie:
Jgt. Teofiel Deronde
Straatviering: voor de levende en overleden bewoners van Bekaf, Guldendelle en Langestraat
Lector: Godelieve Nys
Misdienaars: Hanna en Tom De Bent

maandag 3 september
19.00 u: Eucharistieviering
H. Mis ter ere van de Heilige Wivina uit dank
COMMUNIE AAN HUIS
Ter gelegenheid van Maria Ten Hemelopneming brengt pastoraal werkster Godelieve Nys op donderdag 9 augustus de communie bij zieke en bejaarde medeparochianen in Kortrijk-Dutsel en Sint-Pieters-Rode. U mag haar verwachten tussen 9.00 en 12.00 uur. Wie omwille van ziekte en/of leeftijd graag de communie aan huis ontvangt, neemt best even contact op met: Godelieve Nys, pastoraal werkster, tel: 016 62 13 85.

VIERING VAN MARIA TENHEMELOPNEMING
Op 15 augustus vieren we het grootste Mariafeest, de tenhemelopneming van Maria. In onze Federatie Holsbeek willen we drie Eucharistievieringen aanbieden aan de gelovigen om dit Hoogfeest te vieren.
Op de vooravond – dinsdag 14 augustus – zal er een Eucharistieviering zijn, om 19.00 uur in de kerk van Sint-Pieters-Rode. Op woensdag 15 augustus zelf is er om 09.00 uur een viering in de kerk van Nieuwrode en om 10.30 uur in Holsbeek Sint-Maurus. Op het einde van deze viering zal Hubert Herbots het Gouden Sint-Romboutskruis worden opgespeld. Hij krijgt deze kerkelijke onderscheiding vanwege zijn vele verdiensten voor de kerk en de parochie; het is dit jaar al 50 jaar dat we op zijn inzet kunnen rekenen. Na deze Mis is er een receptie voor alle aanwezigen.
Van harte welkom.

INSCHRIJVEN VOOR HET VORMSEL 2019
Onlangs was er een inschrijvingsavond voor het Vormsel 2019. Op dit moment zijner 31 kinderen, geboren in 2007, ingeschreven. 7 voor Sint-Pieters-Rode, 11 voor Holsbeek Sint-Maurus en 12 voor Nieuwrode. Voor Kortrijk-Dutsel is er nog maar 1 inschrijving; indien er hier niet een paar bijkomen, dan zal de vormselvoorbereiding in het komende jaar vanzelfsprekend niet in Kortrijk-Dutsel doorgaan en zal de kandidaat aansluiten bij een van de andere parochies.
Begin september gaan we op weg naar het Vormsel en tot dan kan men nog inschrijven. Spreek jongeren die geboren zijn in 2007 – en hun ouders - aan op hun keuze voor het Vormsel!
Inschrijven kan nog bij Godelieve Nys, godelieve.nys@gmail.com.

GEBEDSKAART WERELDGEZINSCONGRES
Van 22 tot 26 augustus 2018 heeft in het Ierse Dublin het driejaarlijkse rooms-katholieke Wereldgezinscongres plaats. Het brengt families van over de hele wereld samen om te vieren, te bidden en na te denken over het gezin als de hoeksteen van ons leven, van de samenleving en van de Kerk.
Paus Franciscus zal ook naar Ierland reizen en aanwezig zijn op het feest op zaterdag 25 augustus. En hij zal voorgaan in de slotviering op zondagochtend 26 augustus. Alle informatie vindt u op www.worldmeeting2018.ie/en/.

Kerk in Nood heeft een gebedskaart uitgegeven om te bidden voor een hoopvol en inspirerend gezinspastoraat, hier en in de wereldkerk. In het weekend van zaterdag 18 en zondag 19 augustus zullen we in de Eucharistievieringen aan de aanwezigen een gebedskaart geven en zullen we samen bidden om het welslagen van dit Wereldgezinscongres.

LOURDES – JULI 2018
Met 5 bedevaarders en 2 medewerkers uit onze parochiefederatie gingen we met Samana op bedevaart naar Lourdes. Het werd een deugddoende bedevaart van bidden en vieren, maar ook met gezellige momenten, met een babbel en een drankje. Julia, één van de deelnemers schreef het volgende gedicht:

Lourdes 2018

Stille inzet
éen en al verwondering
draagkracht van geven
in kleuren geluk.
Elke dag opnieuw ontwaken
wachten aan de deur.
Met warme handen
naar elkander reiken
en voelen
die diepe verbondenheid
vol wondere krachten,
“zoals BERNADETTE
ONZE LIEVE VROUW
aanschouwen mocht
rondom een aureool vol licht en liefde.”

Ongekende vreugde
die uit de helende bron opstijgen,
lichaam en geest zuiveren,
als een warm deken
je ziel omsluiten,
innige omarming
rondom ziekte en pijn
in zalving
vol vrede en geluk.

Diepe verbondenheid,
dankbare terugblik,
bedankt “SAMANA”
dank u wel “aan alle vrijwilligers”.

Julia Loozen

FEDERATIEPLOEG
Op dinsdag 28 augustus om 14.00 uur komt de federatieploeg samen in de pastorij van Holsbeek Sint-Maurus.

WIJDING NIEUWE HULPBISSCHOP
Op zondag 2 september om 15.00 uur is er in de Sint-Romboutskathedraal van Mechelen de bisschopswijding van onze nieuwe hulpbisschop, Mgr. Koen Vanhoutte. Kardinaal De Kesel leidt de plechtigheid. Alle gelovigen zijn van harte welkom.

STRAATVIERINGEN
Vanaf het eerste weekend van september zullen er in de vier parochies regelmatig “Straatvieringen” zijn. We nodigen dan de bewoners van een aantal straten speciaal uit om naar onze weekendvieringen te komen. Die bewoners zullen allemaal een uitnodigingsbrief ontvangen.
Deze straatvieringen hebben verschillende doelen. Op de eerste plaats laten we als parochiegemeenschap iets van ons horen en nodigen we mensen eens bijzonder uit met ons mee te bidden en te vieren. In deze viering bidden wij bijzonder voor de levende en overleden bewoners van die straat, mensen kunnen ook voor overledenen laten bidden. Op de brief kunnen mensen ook dingen aangeven, bijvoorbeeld dat men eens een bezoekje wil of dat men iets wil doen in de parochie. Op deze manier willen we mensen bereiken waarmee contact moeilijker is.
In het weekend van zaterdag 1 en zondag 2 september zullen de eerste straatvieringen plaatsvinden in de vier parochies. Een drietal weken ervoor krijgen de mensen de uitnodigingsbrief in de bus. We blijven zaaien en geloven in de oogst.
Deze straatvieringen zullen ook telkens in het parochieblad aangekondigd worden.

BOEKENTASSENZEGENINGEN
Nu het nieuwe schooljaar weer begint, wensen we alle leerlingen en leerkrachten een gezegend schooljaar toe. In het weekend van zaterdag 8 en zondag 9 september zullen we in al onze parochies een viering hebben met boekentassenzegening: op zaterdag om 17.30 uur in de kerk van Sint-Pieters-Rode en om 19.00 uur in de Sint-Mauruskerk van Holsbeek en op zondag om 9.00 uur in de kerk van Kortrijk-Dutsel en om 10.30 uur in de kerk van Nieuwrode.
Leerlingen, maar ook leerkrachten, mogen hun boekentassen meebrengen, we zullen deze zegenen maar ook bidden om veel wijsheid in het nieuwe schooljaar. Geef dit bericht alvast door aan kinderen en kleinkinderen…
Welkom.


UITZENDINGEN OP RADIO MARIA VANUIT HOLSBEEK
Sinds begin september vorig jaar worden de Missen op dinsdag- en vrijdagmorgen om 9.00 uur in de Sint-Mauruskerk van Holsbeek uitgezonden op Radio Maria Vlaanderen. Heel wat parochianen uit onze federatie luisteren regelmatig. Met een de DAB+-radio is het goed te beluisteren en ook via www.radiomaria.be.
Wie televisie kijkt met een decorder van Telenet kan via kanaal 912 ook luisteren.
Op woensdagmorgen om 8.30 uur bidt Pastoor Penne ook het kerkelijk ochtendgebed voor op Radio Maria.
Voor veel mensen is Radio Maria (met als studio in de kerk van Egenhoven) een grote rijkdom voor hun geloofsleven. Probeer het ook eens.

DURF UW KERKELIJKE UITVAART VASTLEGGEN!
In de afgelopen tijd was er in elk van onze parochies wel eens verontwaardiging omdat mensen van wie bekend was dat ze gelovig en kerkelijk waren geen kerkelijke uitvaart kregen van hun nabestaanden. Dikwijls was het zo dat het een weduwe of weduwnaar was van wie de partner wel een kerkelijke uitvaart had gekregen en nu de laatste van het echtpaar overleed, kreeg deze van de nabestaanden geen kerkelijke uitvaart. Heel dikwijls hoor je dan: “Dat kan toch niet de wens geweest zijn van die overledene”. Heel wat gelovige mensen vragen zich af: ga ik van mijn kinderen of familieleden nog een kerkelijke uitvaart krijgen?
Als u zeker wil zijn dat er na uw overlijden gebeurt wat uw wens is, dan is het gemakkelijk op te lossen. U gaat naar het gemeentehuis en u laat gewoon vastleggen dat u een kerkelijke uitvaart wil, of u begraven of gecremeerd wilt worden en op welke begraafplaats u wilt begraven of bijgezet worden. Wanneer u het daar vastlegt, dan zal er gebeuren wat u het wilt. Leg uw wensen daarrond duidelijk vast, ook al vermoedt u dat uw familieleden het wel weten en zullen doen. Heel wat mensen zijn in de afgelopen tijd al naar het gemeentehuis gegaan en hebben dat gedaan. Er zijn geen kosten aan verbonden en het stelt mensen gerust.
Gewoon doen!

NOVEENKAARSEN
Veel mensen branden graag een noveenkaars, een kaars die negen dagen brandt. Vanaf Lichtmis zullen er in onze kerken overal noveenkaarsen voorzien worden. Voor elke parochie is er een eigen noveenkaars gemaakt:
 Voor Holsbeek Sint-Maurus met een afbeelding van Onze Lieve Vrouw van Holsbeek, zoals ze ook in het gemeentewapen staat;
 voor Kortrijk-Dutsel met de afbeelding van “ons” beeld van de heilige Catharina;
 voor Sint-Pieters-Rode met de afbeelding van het Mariabeeld uit de kerk en van “ons” beeld van de heilige Wivina;
 voor Nieuwrode met de afbeelding van het beeld van de heilige Lambertus dat vooraan in de kerk staat.
Tijdens de vieringen van 3 en 4 februari zullen we de kaarsen voorstellen en vanaf dan zijn ze ook beschikbaar, aan 3,50 euro per stuk. Misschien ook mooi om eens weg te geven, zo een kaars met de afbeelding van iets uit het eigen dorp.

DOOPSEL
Op zondag 1 oktober doopte diaken Achilles Sente zijn achtste achterkleinkind Nina Van Bael. Zij is de schattige dochter van Simon Van Bael en Livia Alen en de kleine zus van Sofia. Zij wonen in de Langestraat. Peter en meter zijn Tim Van Bael en Sarah Ronse.
Op zondag 29 oktober werd in onze Sint-Pieterskerk door Pastoor Penne gedoopt: Fee Paenhuys, dochter van Freek Paenhuys en Ilse Pauwels;zij wonen in het Kerkebos (Nieuwrode). Peter en meter zijn Wim Pauwels en Mathilde Abts.
Gods Zegen voor dit gezin.

KERKELIJK HUWELIJK
Op zaterdag 26 mei hebben Raf Smets en Liesbeth Vermeiren in onze Sint-Pieterskerk elkaar in het kerkelijk huwelijk een ja-woord gegeven. Getuigen waren Kurt Smets en Hilde Vermeiren. Liesbeth en Raf wonen samen met hun dochtertjes Lien en Nele in de Schubbeekstraat.
Gods Zegen voor hun toekomst.

ROOI KERMIS
Als dit parochieblad verschijnt, dan is de laatste zondag van juni alweer een enige tijd achter de rug. Maar het zaalcomité houdt er aan iedereen te bedanken die met Rooi Kermis van ver of van dichtbij meegewerkt heeft, voor en achter de schermen: bij de voorbereidingen, bij het opdienen en afruimen, bij het friet- en pannenkoekenbakken, bij het tappen en het ronddragen, bij het klaarmaken van de schotels en het afwassen, bij de tombolaverkoop, bij het klaarzetten, het opruimen en het schoonmaken. Ook de mensen van De Switch waren er weer bij, met een kubb-tornooi en een schminkstand.
Dank aan alle Rooise vrijwilligers die weer hun vrije zondag besteed hebben aan de bevordering van het dorpsleven in Sint-Pieters-Rode. Ook dank aan onze sponsors en iedereen die langs geweest is, om iets te eten of te drinken en om een gezellige babbel te slaan.
De opbrengst van Rooi Kermis wordt gebruikt voor het onderhoud van het Kloosterhof. Zo werden er recent nog eens 54 nieuwe stoelen aangekocht, zodat voor de meeste feesten en bijeenkomsten er nu voldoende dezelfde stoelen zijn.

OKRA 55+ - trefpunt Sint-Pieters-Rode
Op woensdagen 15 augustus: fietstocht van ongeveer 45 km. Het tempo wordt aangepast aan de deelnemers. Vertrek om 13:00 uur aan de kerk van Sint-Pieters-Rode. Een drankstop is voorzien. Bij regen wordt de fietstocht afgelast. Inlichtingen: Gilbert Janssens - tel: 0497 389 813

Op dinsdag 21 augustus: ledenvergadering om 12.30 uur in het Kloosterhof. Eerst is er een maaltijd en nadien tijd om te ontspannen.

Okra is een beweging van 55+ - ers, gepensioneerden of mensen in dezelfde levensfase. Wij organiseren activiteiten voor iedereen. Deze zijn even verscheiden als er ouderen zijn. Wie zich aangesproken voelt, kan gerust even langskomen en zich vergewissen van de verschillende mogelijkheden.
Inlichtingen: Marleen Van Bael (tel: 016 622921 - marleenvanbael@hotmail.com of bij een van de bestuursleden.

PAROCHIEPLOEG
Op maandag 27 augustus is er om 20 uur in de pastorij van Sint-Pieters-Rode een vergadering van de parochieploeg. Iedereen die wil meehelpen en meedenken aan de opbouw van onze geloofsgemeenschap is van harte welkom.

KOORREPETITIES
Op het einde van de zomermaanden hervatten de wekelijkse repetities van ons kerkkoor. Die hebben in de kerk plaats op dinsdagavond om 19.30 uur, een eerste keer op dinsdag 28 augustus.
Wie zin heeft om dit bont gezelschap te komen vervoegen, die is steeds welkom!

KAAS- EN WIJNAVOND
KVLV – Sint-Pieters-Rode nodigt alle leden én hun gezin uit op een kaas- en wijnavond op zaterdag 8 september om 19.00 uur in het Kloosterhof.
Er wordt een kaas- en vleesbuffet voorzien.
Deelnemen kaan aan 16,00 euro per persoon (10,00 euro voor kinderen tot 12 jaar). Inschrijven is noodzakelijk voor 25 augustus bij Conny met vermelding van aantal volwassenen en kinderen. Betalen graag op KVLV-rekening BE54 7343 9107 4097.

DE DOLLE LANDBOUWDAGEN
Ook dit jaar organiseert de Landelijke Gilde van Sint-Pieters-Rode het derde weekend van september weer een heel feestweekend rond de Dag van de Landbouw, met een Boerenbal op zaterdag 15 en een Boerenkermis op zondag 16 september. Die dag begint met een eucharistieviering voor de hele parochiefederatie, om 10.00 uur in de feesttent aan de Langestraat (naast nr. 111).